2018-07-18 23:33


O nouă DECOPERIRE: Un pasaj important din BIBLIE a fost adăugat mai târziu

 |  17:00
O nouă DECOPERIRE: Un pasaj important din BIBLIE a fost adăugat mai târziu

Un pasaj important din biblie a fost „adăugat mai târziu”, afirmă un cercetător american. Pasajul respectiv face referire la rolul femeii în Biserică și posibilitatea de a deveni preot.

Pasajul cheie prin care li se spune femeilor că trebuie să tacă în biserică a fost folosit pentru a justifica interzicerea femeilor în preoție. Însă, se pare că acest pasaj nu este original și a fost scris mult mai târziu, nu de către apostolul Pavel, ci de către un „scrib B”, scrie The Telegraph.

De asemenea, cercetătorul a identificat și alte cazuri în care acest simbol a fost utilizat în Biblie, ba, mai mult, adăugarea făcută de „scribul B” nu este în concordanță cu Corinteni 11:5, care spune: „Iar orice femeie care se roagă sau prooroceşte, cu capul neacoperit, îşi necinsteşte capul; căci tot una este ca şi cum ar fi rasă”. Potrivit acestui pasaj, femeile ar fi avut dreptul să propovăduiască.

Academicianul spune că încă o dovadă că pasajul nu a fost scris de apostolul Pavel este că apare diferit ca poziționare în alte versiuni, după versetul 40, spre finalul epistole, iar în unele versiuni nu mai apare deloc.

Criticii academicianului spun însă că pasajul respectiv nu lipsește din nicio variantă academic cunoscută, chiar dacă este poziționat în alte locuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-24

TAGURI: pasaj, biblie, femei, biserica, preot

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova