2019-01-20 18:12


O piramidă de 5.000 de ani din situl peruan El Paraiso, vandalizată de rechinii imobiliari - VIDEO

 |  19:05
O piramidă de 5.000 de ani din situl peruan El Paraiso, vandalizată de rechinii imobiliari - VIDEO

Ministrul peruan al Culturii a anunţat că un grup de delicvenţi a vandalizat situl argheologic El Paraiso, descoperit recent lânga Lima, Peru, şi a distrus o piramidă veche de 5.000 de ani. Aceştia au intrat în situl El Paraiso cu un escavator şi, în mai puţin de o zi, au distrus ruinele înalte de şase metri şi cu o valoare arheologică inestimabilă.

Sâmbătă, 29 iunie, un grup de delincvenţi a intrat în situl arheologic El Paraiso, la bordul unui escavator, şi a distrus o piramidă înaltă de şase metri, cu o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi, numită «Sectorul 12»”.

După ce au distrus piramida, indivizii au aruncat gunoaie în acest loc, unde ulterior au aprins focuri, cu intenţia de a distruge şi alte piramide, însă poliţia i-a gonit.

Ascuns în spatele unor coline, aproape de mare, El Paraiso este situl arheologic cel mai mare şi cel mai vechi de lângă Lima. Lucrările pentru descoperirea rămăşiţelor au început în decembrie 2012, iar, în februarie anul acesta, arheologii au descoperit prima piesă de mare importanţă: o placă veche de 5.000 de ani, din perioada precolumbiană.

Potrivit anchetei poliţiştilor, distrugerile ar fi cauzate de o societate imobiliară în complicitate cu o familie ce locuieşte în regiune. Ministrul a spus că distrugerile în aceste zone ce fac parte din patrimoniul naţional pot fi pedepsite cu închisoare de până la opt ani.

În centrul sitului se găseşte o construcţie de piatră, terasată, care a fost descoperită în 1965 de arhitectul francez Frédéric Engel, construcţiile fiind modele pentru arhitectura civilizaţiilor ce le-au urmat - preincaşă şi incaşă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

GALERIE MEDIA

Piramida "Sectorul 12" din Peru, înainte şi după vandalizare

TAGURI: piramida, sit, peru, el paraiso, vandalizata, rechini, imobiliari, distrus, ruine
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...