2017-01-17 15:15

SPECIAL


O “cască de reflecţie” care stimulează creativitatea purtătorului, creată de cercetătorii australieni

 |  18:02

O cască ce stimuleazăcreativitatea purtătorului, prin emiterea unor fluxuri foarte slabe de curentelectric, care sunt direcţionate spre creierul acestuia, a avut efecteîncurajatoare, au anunţat, joi, oamenii de ştiinţă australieni.

Acestdispozitiv, alcătuit din doi conductori legaţi printr-o bandă de cauciuc, acondus la îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor obţinute de voluntari întimpul unor teste de aritmetică.

Voluntariicu cască care au ghicit răspunsurile corecte au fost de trei ori mai numeroşidecât cei fără cască,afirmă autorii acestui studiu, realizat pe uneşantion compus din 60 de voluntari.

AllanSnyder, directorul Centrului de ştiinţe ale creierului din cadrul UniversităţiiSydney, a declarat că acest aparat funcţionează prin suprimarea activităţii dinemisfera stângă a creierului, asociată cunoştinţelor, şi prin stimulareaemisferei drepte, asociată cu creativitate.

"Nutrebuie să folosiţi această cască pentru a învăţa sau pentru a vă îmbunătăţimemoria. Trebuie să o folosiţi doar dacă doriţi să vedeţi o problemă cu ochinoi", a declarat specialistul australian.

Scopuleste de a-i ajuta pe utilizatori să analizeze o problemă sau o situaţie fărăidei preconcepute şi fără să se bazeze pe experienţe din trecut.

Aceststudiu s-a inspirat dintr-o serie de observaţii medicale realizate pe pacienţicare au suferit accidente grave, în urma cărora nivelul lor de creativitate acunoscut o creştere spectaculoasă, după ce emisferele lor cerebrale stângi aufost serios afectate.

"Ştimdeja că după anumite tipuri de vătămări ale creierului, pacienţii care au avutavariat lobul stâng se vor implica trup şi suflet în artă şi în alte tipuri deactivităţi creatoare", a precizat acelaşi cercetător.

Nouacască va sta la baza unor aplicaţii viitoare ce vor putea fi utilizate în artăsau în alte domenii ce implică rezolvarea unor probleme decreativitate,însă această ştiinţă se află încă într-un stadiu incipient,au afirmat autorii studiului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image