2019-02-21 03:45


Oaspeţi în paradisul iernii. Sezonul de schi în Tirol a început

 |  18:12

Tirolul se preschimbă pe timp deiarnă într-un tărâm fermecat învăluit în alb: pante acoperite de zăpadă,strălucind în bătaia soarelui, cabane primitoare, care ispitesc sportivii lapopas, pârtii perfecte, care îmbie la mişcare şi oameni binedispuşi, care sebucură de zile minunate în Tirol.

Indiferent dacă aleg una dinnumeroasele regiuni de schi sau unul dintre cei cinci gheţari, amatoriisporturilor de iarnă vor fi pe deplin satisfăcuţi de Tirol. Aici îi aşteaptă peschiori şi snowboarderi peste 3.500 kmde pârtii, iar pe 4.000 km detrasee pentru schi fond şi 700km trasee pentru skating, pasionaţii acestui sport îşi pot face turele.Pentru ca înaltele cerinţe de calitate ale oaspeţilor să poată fi îndeplinite,în Tirol se investeşte puternic pentru viitorul sezon de iarnă 2010/11, astfelca noile telecabine,instalaţiile moderne de zăpadă artificială şi hotelurile de top să satisfacă toate dorinţele. Dintre noileconstrucţii, cea mai spectaculoasă se află în Sölden. Astfel, în viitor, pe Gaislachkogl se va ajunge cu otelecabină 3-S-Bahn şi cea maiputernică gondolă din lume: până la 3.600 de persoane vor putea fitransportate cu telefericele de pe Gaislachkogl. Începând cu sezonul de iarnă 2010/2011vor intra în funcţiune instalaţiile pe cablu, care cu siguranţă vor reprezentao atracţie şi din punct de vedere arhitectural ( www.oetztal.com).De asemenea, se investeşte şi în AlpiiKitzbühel. Chiar în Kitzbühel se construiesc două noi teleferice. Noua gondolă Maierl, cu încălzire înscaune, oferă loc pentru 10 persoaneşi transportă pe oră 2.400 de sportivi pe vârfurile acoperite de zăpadădeasupra localităţii Gamsstadt. Noul telescaun acoperit, de 8 locuri, Ochsalm, cu încălzire în scaune, are ocapacitate chiar mai mare: 3.300 de entuziaşti ai schiului şi snowboardului potfi transportaţi pe parcursul unei ore.

Noi atracţii culinare în zonă

Dar ce ar însemna cea mai frumoasăzi de schi fără pauzele în locuriconfortabile? A încheia ziua în cabane rustice face parte din “rutina”schiului. În Fiss, turiştii vor fiademeniţi în acest sezon de un nou restaurant de munte, Zirbenhütte". Confortabilulrestaurant este amenajat în stilul tradiţional al unei cabane, cu şeminee şidiferite încăperi şi saloane.() Pe gheţarul Stubai se vadeschide anul acesta noua staţie demunte Eisgrat, cu restaurant á la carte şi cu autoservire, salonconfortabil şi terasă pe acoperiş. Punct forte absolut: propria producţie depaste. Începând cu sezonul de iarnă viitor se vor fabrica la înălţime, dupătradiţia italiană, penne, fettuccine şi tagliatelle. Astfel, gheţarul Stubai seprezintă ca fiind producătorul de pasteîn cea mai înaltă locaţie din lume. (După o zi plină de provocări sportive şi pură distracţie în zăpadă, seara estebinevenit un program de relaxare şi destindere. Turiştii pot opta pentru noualocaţie ****Superior Hotel Kronthalerdin Achensee. Aici, exclusivul hotel-Alpin-Life-Styleîşi deschide porţile în iarna 2010, oferindu-le oaspeţilor o lume captivantă cuWellness & Spa, artă culinară rafinată şi o experienţă unică de lifestylealpin. () Un eveniment important va avea loc în Kirchberg,în luna decembrie, când se va deschide satul de cabane Maierl. Rusticele cabane şi noul han de munteMaierl se află direct pe pârtie, înregiunea de schi Kitzbühel, la nivelul staţiei intermediare (1.225 m).Astfel, nimic nu mai stă în calea plăcerii de a schia până la uşa casei.Staţiunea dispune de o piscină şi de o oază de wellness cu saună, baie de aburişi masaj, iar suplimentar fiecare cabană este dotată cu o zonă de wellnessproprie. Hanul de munte Maierl îşi răsfaţă oaspeţii cu delicatese tradiţionaletiroleze şi bunătăţi locale. Cabanele se închiriază săptămânal.()


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...