2017-01-17 15:06

SPECIAL


Obiceiuri proaste care îmbătrânesc pielea prematur

 |  15:06
Obiceiuri proaste care îmbătrânesc pielea prematur

O piele sănătoasă şiimpecabilă este visul oricărei femei, care însă nu poate fi realizat fărăanumite sacrificii şi cu o grijă deosebită la anumiţi factori care provoacăîmbătrânirea prematură, de la expunerea lasoare,la fumat şi stres.

Expunerea la soare

Ultravioletelesunt responsabile pentru 80% din efectele îmbătrânirii premature,informeazăbecomegorgeous.com. Razele ultraviolete nu doar coloreazăfrumos suprafaţa pielii, ci şi pătrund în interior, deteriorând stratul decolagen şi deshidratând pielea. Este esenţial să fie înţeleasă importanţaaplicării produselor de protecţie solară pentru a preveni apariţia ridurilor,pistruilor, petelor şi chiar a cancerului de piele. Crema cu ecran de protecţiesolară trebuie aplicată în cantităţi generoase, cu 30 de minute înainte deexpunerea lasoare, care trebuie însă să fie evitată între orele 10.00 şi16.00.

Fumatul

Seştie deja că fumatul duce la apariţia prematură a ridurilor şi nu doar pe faţă,ci şi pe corp. Semnele îmbătrânirii cauzate de fumat nu vor fi vizibileimediat, dar, după vreo 10 ani în care practici acest obicei, consecinţele vorfi din păcate ireversibile. În primul rând, fumatul îngustează vasele de sângedin straturile de la suprafaţa pielii, care primeşteastfelmaipuţini nutrienţi esenţiali, ca vitamina A şi oxigenul. Maimult, fumatul alterează colagenul şi elastina, substanţe care dau rezistenţă şielasticitate pielii.

Dieta nesănătoasă şidulciurile

Înmod normal, pielea reflectă starea de sănătate a întregului corp. Diferitestudii au arătat că o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţieste extrem de benefică şi chiar are efect asupra aspectului pielii. Consumaţifructe şi legume, cereale integrale, proteine slabe şi, nu în ultimul rând,acizi graşi din peşte. Încercaţi să evitaţi mâncărurile nesănătoase, grăsimile,sarea şi zahărul în exces. O dietă bogată în dulciuri afectează producţia decolagen şi elastină.

Îngrijirea incorectă apielii

Estefoarte important să determinaţi ce tip de piele aveţi şi să alegeţi produselede îngrijire corespunzătoare. Curăţarea şi hidratarea în fiecarezi, darşi exfolierea şi aplicarea unei măşti o dată pe săptămână sunt esenţiale.

Stresul

Gestionareastresului este, de asemenea, esenţială în combaterea îmbătrânirii premature.Stresul sporeşte riscul de boli de piele şi de îmbătrânire prematură, pentru căafectează producţia de sebum. Pe termen lung, stresul duce la apariţiaridurilor la o vârstă relativ timpurie. Anxietatea, depresia şi lipsa somnuluipot cauza, de asemenea, probleme ale pielii. Relaxaţi-vă şi încercaţi să faceţilucrurile care vă plac.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image