2019-01-23 05:17


Obiectiv: Zero morţi

 |  15:51
Obiectiv: Zero morţi

Firma care a introdus pentru prima oară în dotarea standard centura de siguranţă în trei puncte îşi propune, ca până în anul 2020, să producă şi să implementeze tehnologii care să permită eliminarea totală a victimelor apărute în urma accidentelor de circulaţie. Volvo a lansat conceptul Zero morţi, pe care vrea să-l aplice pe toate maşinile care vor ieşi de pe banda de fabricaţie din 2020. Primele teste experimentale au fost deja făcut cu succes.

Cele şase tehnologii vor fi introduse pe etape, urmând ca din 2014, modelul XC90 să benficieze deja de trei dintre acestea. Ele se bazează pe sistemele radar şi pe camere video care funcţionează deja pe mai multe mărci auto. Primul dintre eleeste Pedestrian Detection şi permite detectarea pietonilor şi biciciliştilor atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Maşina poate încetini sau chiar opri atunci când computerul consideră că va urma un impact iminent. Sistemul va fi dezvoltat, în timp urmând să funcţioneze şi în cazul altor obstacole în mişcare prezente pe carosabil, cum ar fi un animal sau o căruţă.

Sistemul mâini total libere

Noile XC90 vor putea fi dotate şi cu Road Edge and Barrier Detection with Steer Assist (REBDSA). Acesta detectează marginile şoselei, făcând diferenţa între macadam şi asfalt, chiar dacă nu există marcaje. De asemenea, sistemul este capabil să corecteze poziţia volanului pentru păstrarea distanţei faţă de marginile şoselei sau faţă de borduri sau parapeţii instalaţi de-a lungul acesteia. Al treilea pachet, şi cel mai spectaculos, va transforma practic maşina într-un vehicul automat. Volvo va completa sistemul Adaptativ Cruise Control cu o corectare a direcţiei de rulare prin ajustarea uşoară şi automată a volanului. Practic, după cuplarea acestui sistem pe autostradă, conducătorul auto nu va avea altceva de făcut decât să supravegheze buna funcţionare a sistemului pentru că maşina va urmări şi va imita toate mişicările celui din faţă, ţinând cont de parapeţi, marginea şoselei sau obstacole. Teoretic, cu cele trei sisteme pe care Volvo le va implementa pe XC90 va fi aproape imposibilă producerea de accidente. Celelalte trei sisteme care urmeză să fie introduse până în 2020 se referă la detecţia animalelor, pomenit deja, comunicarea inteligentă între maşini pentru evitarea accidentelor şi parcarea complet automată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

Mai multe imagini:
Obiectiv: Zero morţi
zoom
Obiectiv: Zero morţi
zoom
Obiectiv: Zero morţi
zoom

Obiectiv: Zero morţi
zoom

TAGURI: morti, revolutia, volvo, victime, accidente, circulatie, accident
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...