2018-10-20 11:38


Oportunitate pentru copiii din România: Ore de programare pentru viitori IT-iști

 |  18:21
Oportunitate pentru copiii din România: Ore de programare pentru viitori IT-iști

Celebru deja în sute de țări de ale lumii, programul Hour of Code oferă gratuit copiilor români șansa de a învăța primii pași ai programării.

"STEP IT Academy sustine editia 2015 a celui mai mare eveniment de educație din istorie, al cărui mesaj este ca oricine poate învăța programare, chiar de la cele mai fragede vârste.

Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi si studenţi din peste 180 de ţări. Peste 100 de milioane de elevi din întreaga lume au încercat o Oră de Programare. Cererile relevante ale secolului 21 sunt legate de tehnologia calculatoarelor si a programarii.

STEP IT Academy va participa la Hour Of Code si invita copiii de la 9 la 14 ani impreuna cu parintii lor, să ia parte la evenimentul “Ora de Programare” impreuna. Aceasta este o şansă de a schimba viitorul educaţiei în Bucureşti. " se precizează într-un comunicat remis Puterea.ro.

Astfel, cei mici vor desluși primii pași ai programării unor jocuri de succes cum ar fi Star Wars, Angry Birds sau Lightbot.

În luna decembrie, Hour of Code și micii programatori au fost invitați la Palatul Cotroceni unde au avut ocazia să-i arate chiar președintelui Iohannis cum se lucrează în programare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-12

TAGURI: it, programare, step it academy, hour of code, progamatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIAN RUNCEANU
19 Ian 2016

Buna seara, Am si eu doi băieți care sunt pasionați de calculator. Unul are11 iar celalalt 8 ani. Cum trebuie sa procedez ?
Random imageUltimele stiri


loading...