2017-01-24 07:08


Ordine la grajd

 |  17:56
Ordine la grajd

Ministerul Mediului şi Pădurilor vrea ordine la grajd, astfel că va finanţa construirea a aproape 90 de platforme dedicate gunoiului rezultat de la animale. Ministerul a promovat un proiect de hotărâre de Guvern prin care 40 de localităţi vor fi dotate cu platforme de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deşeurilor menajere.

Finanţarea construirii celor 40 de platforme, inclusiv dotarea cu echipamente, va fi asigurată printr-un împrumut de la Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, precum şi de la bugetele locale, conform programelor de investiţii publice aprobate. Fiecare proiect în parte este evaluat la circa 1,6 milioane de lei, TVA inclusă, la preţurile valabile în aprilie 2011 şi valoarea euro de 4,091 lei. Cu aceşti bani vor fi realizate capacităţi de stocare şi compostare de 2.000 t/an şi vor fi dotate cu utilajele necesare, de la tractor la maşină de împrăştiat gunoi.

Investiţia face parte din proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, promovat pentru că modul în care este gestionat gunoiul de grajd „reprezintă o ameninţare directă la adresa sănătăţii şi au un efect advers asupra calităţii vieţii”, se arată în Nota de fundamentare a actului normativ. Experţii consideră că acest tip de gunoi este depozitat necorespunzător, astfel că „afectează mediul înconjurător, în special solul şi apele subterane sau de suprafaţă”, precizează documentul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image