2017-01-23 23:02


Orfelinat pentru caii abandonaţi

 |  18:49
Orfelinat pentru caii abandonaţi
Calul esteunul dintre cele mai fine şi nobile animale, care a fost alături de om dinvremuri imemoriale. Din păcate, în zilele de azi, el e ucis, măcelărit,torturat, tratat ca o slugă netrebnică de unii dintre semenii noştri, ce nu pot finumiţi oameni.

Bidiviii ştiu să iubească

E plin internetulde filmuleţe şocante, în care stăpâni cu creierii rătăciţi lovesc bieteleanimale, până acestea rămân fără viaţă şi agonizează ore în şir. În SUA,chinuirea unui cal sau a unui câine îl costă pe stăpân ani grei de închisoare.La noi însă, relele tratamente aplicate animalelor nu se finalizează cupedepsirea prea aspră a agresorilor. În rarele cazuri în care Poliţia sesesizează, aplică amenda cea mai mică prevăzută de lege. Şi chinul cailor efără sfârşit...

Cutoate acestea, există şi oameni care încearcă să îi ajute, să facă ceva pentruei. Caii abandonaţi pe uliţele comunelor din preajma Bucureştiului, bătuţi sauschingiuiţi şi-au găsit, în sfârşit, un rost. Pe şoseaua Petricani, la nr. 11A,în sediul unei pepiniere a Primăriei Capitalei, funcţionează un adăpostdestinat acestor animale suferinde. Aici primesc hrană şi toate îngrijirilenecesare. Şi multă dragoste! Rănile lor, de toate felurile, încep să seînchidă, încetul cu încetul. Spre deosebire de unii dintre semenii noştri,caii ştiu să iubească. Pentru că ei suntnobili...

Dela înfiinţare şi până în prezent, mai bine de 60 de cabaline s-au perindat prinacest adăpost, iar cele mai multe au fost adoptate de iubitorii de animale. Aufost aduşi chiar şi doi măgari, pe care stăpânii nu îi mai doreau. Cei de laadăpostul de cai din şoseaua Petricani îi invită pe toţi cei care iubesc caii şidoresc să urmeze lecţii de călărie, să le treacă poarta.

Când îşi fluturăurechile vrea să-ţi spună că te ascultă

Calul este unanimal extrem de sensibil. El simte starea celui de lângă el, mai alesezitarea, frica, siguranţa de sine sau mânia. Poate indica propriile salesentimente prin mai multe feluri: urechile reprezintă un bun indiciu şi,studiindu-le cu atenţie, putem observa ce are de gând să facă. Dacă-şi lasăurechile pe spate, înseamnă că e trist, supărat sau nervos. Dacă le ciuleşte şile îndreaptă înainte e interesat şi încântat de cunoştinţă. Urechile puţinaplecate spre exterior arată că animalul este relaxat, plictisit sau nu sesimte bine. Când bidiviul îşi flutură urechile vrea să-ţi spună că te ascultăşi este atent. Caii şi poneii sunt animale obişnuite să trăiască în grupuri,simţindu-se în siguranţă în compania altor cai şi în locuri familiare lor. Eisunt timizi din fire şi reacţia lor naturală în faţa pericolului este de afugi.

Existăspecialişti care cred că primii cai au fost îmblânziţi în urmă cu 10.000 deani. După câtva timp, ei au fost domesticiţi şi împerecheaţi, spre a se obţineexemplare cu anumite caracteristici. În funcţie de rasă, comportamentul şiabilităţile cailor variază. Sunt cai cuminţi şi ascultători, dar şi nărăvaşi,ageri, încăpăţânaţi sau hotărâţi. Ei sunt folosiţi pentru transport depersoane, marfă şi, uneori, pentru pentru hrană, carnea lor fiind delicioasă şimoale. Caii neglijaţi sau neîngrijiţi cum se cuvine pot deveni sălbatici şineascultători, chiar periculoşi pentru cei din jurul lor.

Vârsta „se caută”la... dinţi

Calul (Equuscaballus) este un mamifer erbivor copitat, de mărime considerabilă, fiind unadintre cele şapte specii moderne ale genului Equus. Calul domestic este unmamifer care face parte din ordinul Perissodactylia, Familia Ecvideelor. Corpullui e zvelt, gâtul puternic şi poartă o coamă. Trunchiul, cu piept lat, sesprijină pe patru membre lungi, musculoase, puternice, terminate cu câte undeget învelit în copită. Incisivii sunt îndreptaţi oblic înainte. Deoarece setocesc, pe suprafaţa incisivilor apar ornamentaţii, după care se apreciazăvârsta animalului. Caninii sunt mici. Între canini şi premolari se află baracornoasă. Măselele sunt late, cu creste de smalţ. Este folosit pentru călărie,dresaj (caii) şi consum de carne. (sursă: Wikipedia)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-05

Mai multe imagini:
Orfelinat pentru caii abandonaţi
zoom
Orfelinat pentru caii abandonaţi
zoom
Orfelinat pentru caii abandonaţi
zoom

Orfelinat pentru caii abandonaţi
zoom
Orfelinat pentru caii abandonaţi
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DANI
21 Noi 2014

doresc sa adopt un cal sunatima 0784951411
DAN
05 Ian 2016

Vreau sa adopt un cal tel 0729508095
IRINA
24 Mar 2016

Vreau sa adopt un ponei daca s.ar putea pui este pentru copiii mei eu locuiesc la tara si.i pot oferii toate conditiile
ANONIM
11 Aug 2016

Doresc să adopt un mânz
SIMONA
13 Oct 2016

Vreau sa adopt un cal linistit si cumine va rog mult sa ma contactati 0741403462
CRACIUNEL
13 Oct 2016

Buna doresc sa adopt un cal pentru ca recent miam cumparat o manza si as vrea sa mai am unul pentru ca nui place sa stea singura sunt dispus sa am mare grija de el va rog sa ma sunati 0742794618
MOCANU OTILIA
05 Noi 2016

vreau sa adopt un cal care sa fie cuminte
MOCANU OTILIA
05 Noi 2016

Va rog mult daca vreti sunati la nr 0787714223
Random image