2017-01-23 14:54


Pământul va avea parte de un al doilea "soare", anul acesta

 |  19:10
Pământul va avea parte de un al doilea "soare", anul acesta

Pământul va aveaparte de un al doilea "soare", anul acesta, timp de câteva săptămâni,când una dintre celemaistrălucitoare stele, Betelgeuse, se vatransforma într-o supernova, susţine un fizician australian, citat dedailymail.co.uk.

Exploziava fi atât de strălucitoare, încât, deşi steaua se află în constelaţia Orion,situată la 640 de ani lumină de Terra,ar putea lumina cerul în timpulnopţii la fel de puternic ca Soarele.

Totuşi,momentulîn care va avea loc explozia face obiectul unor discuţii între specialişti.

Întermeni astronomici, Betelgeuse urmează să se transforme în supernova înviitorul apropiat. BradCarter, de la University of Southern Queensland,Australia, a declarat, vineri, căexplozia va avea loc înainte de2012 sau în orice moment în următorulmilion de ani. Pe internet au apărut deja speculaţii potrivit cărora supernovaar avea legătură cu predicţiile din calendarul Maya privind sfârşitul lumii în2012.

Totuşi,experţii spun că, în condiţiile în care Betelgeuse s-ar transforma însupernova, acest lucru va avea loc la o distanţă mare de Terra şi nu ne vaafecta planeta.

Betelgeuseeste a doua stea ca strălucire din constelaţia Orion şi, totodată, a noua steaca strălucire de pe bolta cerească.

Betelgeuseeste o supergigantă roşie, iar dacă ar fi plasată în centrul sistemului solar,suprafaţa sa externă s-ar extinde până undeva între orbitele lui Marte şiJupiter.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image