2017-01-23 12:38


Papagalii adoră duşul!

 |  17:23
Papagalii adoră duşul!

Chiar şi păsările din colivie pot suferi din pricina temperaturilor ridicate. Pentru a fi protejate de neplăcerile cauzate de căldură este necesar să fie îndepărtate toate sursele de infecţie din preajma lor.

În această perioadă în care se întrunesc condiţiile dezvoltării puternice a bacteriilor, este necesar să se facă mai des curăţenie în cuştile păsărilor. Coliviile papagalilor şi ale canarilor trebuie curăţate de fecale şi resturi de mâncare ce se pot altera de la o zi la alta. La fel ca şi alte animale, şi păsările pot dezvolta paraziţi interni. De asemenea, apa trebuie schimbată de două ori pe zi, fără a fi lăsate să crească în adăpătoare alge verzi. Un semn că pasărea simte un disconfort din cauza temperaturilor ridicate este atunci când aceasta îşi îndepărtează aripile şi cască ciocul, în încercarea de a se răcori.

Colivia nu trebuie pusă în faţa geamului, la soare, ci este recomandat să se reducă temperatura din cameră, cu ajutorul unui ventilator sau a aerului condiţionat. Trebuie avută grijă ca acestea să nu bată direct înspre colivie.

Pe timp de vară, coliviile (volierele) pot fi scoase şi afară, în curte sau pe balcon. Trebuie ales însă un loc în care să fie şi soare şi umbră, iar dacă este prea mult soare se va acoperi jumătate din colivie cu o folie din material transparent, în mai multe straturi.

Păsările de colivie sunt mari amatoare de duşuri. Pentru a le răcori în acest mod se pot folosi pulverizatoare manuale, ca acelea pentru plante. Aparatul trebuie să fie curat. Pe timp de caniculă este bine să se aşeze în colivie un vas plin cu apă, în care păsările să se îmbăieze singure. Cei care locuiesc la curte pot duce colivia sau voliera undeva în grădină, îi pot scoate fundul, aşezând-o direct pe gazon. Păsările vor fi foarte fericite să simtă natura mai aproape. Acest lucru trebuie făcut doar dacă solul nu a fost tratat cu substanţe chimice şi nu există pericolul ca păsările să fie atacate de câini sau pisici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image