2017-01-20 20:10

SPECIAL


Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!

Bucle de zăpadă, şezlonguri de wellness la circa 2000 de metri deasupra nivelului mării, gondole care par să circule cu viteza luminii şi aventuri pe gheţari. Sunt doar câteva dintre atracţiile resorturilor montane care vă răsfaţă cu delicii culinare şi party-uri après-ski.

Străduţele înguste, căsuţele de piatră fortificate ce apărau odată locuitorii de invaziile otomane, cât şi restaurantele tipic bulgăreşti „Mehana” sunt un punct de atracţie pentru oaspeţii orăşelului Bansko, cuibărit în munţii Pirin. În timpul iernii, atunci când zăpada garniseşte întreaga staţiune, populaţia se dublează cu invitaţi de seamă din ţară şi din străinătate. Pantele sunt largi şi bine întreţinute, cu lifturi moderne, care revoluţionează schiul, amplasate tocmai bine lângă hoteluri. Staţiunea are şi cel mai lung sezon de schi, în perioada 15 decembrie – 15 mai şi vă îmbie să descoperiţi cea mai lungă pârtie, de 16 kilometri neîntrerupţi. Totul este organizat cu precizie germană, fiecare categorie are porţiunile ei, cu personal care vă îndrumă. Pentru pasionaţii de snowboard există un snowpark generos, unde se pot distra şi amatorii de sporturi extreme, cum ar fi heli-ski sau zbor cu parapanta. Nu lipsesc ofertele pentru pasionaţii de cross-country şi de drumeţii.

Micile pauze merită să le petreceţi la Bla-Bla, un restaurant montan de-a dreptul călduros care vă face poftă să vă opriţi de la schi pentru o ciocolată caldă, urmată, mai târziu, de o masă de prânz la Banderiza, numit şi Butoiul cu bere. Plăcintele fragede cu brânză de capră sau de bivoliţă, salatele cu iaurt, cârnaţii de casă picanţi, capamaua, o mâncare din carne de porc sau de miel împănată cu stafide, kebabul delicios sunt deliciile mixturii culinare din Balcani. De petrecut, se petrece bine în tradiţionalele „Mehana”, unde se mănâncă bulgăreşte, dar şi cum vrea clientul. Viaţa de noapte este animată până la ultimul musafir. Cea mai bună alegere este Obecanova cu delicatese preparate la foc mocnit, sub privirile oaspeţilor şi cu o orchestră autentică.

Lumea Swarovski din Austria

Luna februarie, în Alpii din Tirol, este probabil cel mai bun sezon de schi în Austria, temperaturile scăzute de iarnă sunt de domeniul trecutului şi soarele începe să strălucească blând. Zăpada rămâne la fel de consistentă, iar sesiunile de schi se îmbină de minune cu relaxarea pe scaunele generoase ale teraselor, în compania unui ceai cald şi a unui apfelstrudel (ştrudel cu umplutură de mere, scorţişoară, stafide şi nuci). Austriecii ştiu să vă răsfeţe la Therme Aqua Dome, aflat nu departe de Sölden, la baza munţilor Alpi. Ca orice spa modern, îşi atrage oaspeţii cu o gamă de locuri foarte fancy: un sat cu saune, Aqua Domul în sine, saloane de înfrumuseţare, bazine de înot în aer liber şi o serie de trucuri care îl transformă într-un disneyland acvatic. În tot acest timp copiii se pot distra la  „Kinderprogramm” sau la „Familienprogramm”, centre de zi care aparţin autorităţilor locale în turism. Cei mici au parte de vizite la ferme locale, unde sunt trataţi cu bunătăţi, de mici drumeţii şi de echitaţie pe ponei. O altă atracţie îndrăgită de familii este „Kristallwelten” sau „Lumea de Cristal” din Wattens, lângă Innsbruck. Veţi avea parte de o adevărată paradă a cristalelor Swarovski, în forme, mărimi şi culori diferite. Este o lume pitită în pântecul unei coline, iar intrarea prefigurează tărâmul de basm în care veţi păşi: este imaginea unui uriaş cu doi ochi imenşi din cristal. Aveţi de vizitat Teatrul de Cristal, Domul de Cristal, Pasajul de Gheaţă şi Puzzel-ul lui Poseidon.Tirol este şi o regiune plină de culoare, cu un folclor bogat care include dansul Schuhplatter (cu dansatori care lovesc ritmic coapsele, genunchii şi tălpile), fanfare şi tehnica de cântat jodel.

Schiori traşi de cai

Pârtii de schi şi de snowboard de-a dreptul strălucitoare, o abundenţă de facilităţi de lux, zone de o frumuseţe naturală incredibilă şi cele mai bune băi termale, aşa ar putea fi descrisă staţiunea Jasna din Slovacia, în doar câteva cuvinte. Dacă o analizaţi în detaliu, veţi descoperi pante atât pentru începători, cât şi pentru intermediari şi avansaţi, 16 teleschiuri, cu o capacitate totală de 20.150 persoane, precum şi Tatralandia - cel mai mare Parc Acvatic din Slovacia. Este situat în zona montană pe malul lacului Liptovská Mara, cu vedere la munţii Tatra şi la numai 10 minute de căbănuţe. Vedeta de aici este izvorul cu apă termală (38°C), care îşi trage seva de la 2.500 m. Există opt piscine şi tobogane cu apă, care sunt deschise tot timpul anului, aşa că aveţi posibilitatea să vă relaxaţi în apa din care ies aburi în timp ce priviţi peisajul montan de poveste. Apele minerale au efect benefic asupra articulaţiilor şi sistemului respirator, fiind perfecte pentru destindere după o zi grea la schi sau la săniuş. Puteţi încerca şi o partidă de schi mai altfel, în care orice schior este tras de cai, dar şi o plimbare cu sania trasă de cai. Distracţie găsiţi şi la Burton Snowboard Park, cel mai mare funpark din Slovacia. Când luaţi o pauză de schi gustaţi bunătăţile locului: gulaş şi Bryndzove halusky - mâncarea tradiţională a Slovaciei, făcută din găluşte cu cartofi şi brânză sărată de oaie. Deasupra se pun felii de şuncă prăjită. După o masă copioasă, se impune o plimbare la Peşterile Libertăţii, aceste frumuseţi care fac parte din patrimoniul cultural UNESCO. Vă surprind cu o varietate de culori şi forme, cu o specie unică de nuferi de apă şi forme lacustre prezente pe pereţii din piatră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

Mai multe imagini:
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom

Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom

Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom
Pârtieee! Cele mai bune oferte de schi. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: schiori, swarovski, zapada, oferte de schiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image