2019-03-23 07:12


Păsări ucise de reţelele electrice

 |  15:54
Păsări ucise de reţelele electrice

Reţelele magistrale de înaltă tensiune şi, mai nou, parcurile eoliene producătoare de energie electrică reprezintă un adevărat pericol pentru viaţa zburătoarelor.

Recent, o echipă a Oceanic Club, condusă de biologul Răzvan Popescu Mirceni, a întreprins o misiune de studiu asupra biodiversităţii în apropierea unor astfel de instalaţii. Astfel, în zona localităţii Săcele, din judeţul Constanţa, au fost indentificate cadavrele a 9 exemplare de barză-albă (Ciconia ciconia), 2 exemplare de şerpar (Circaetus gallicus), 2 exemplare de Cucuvea – (Athene noctua), 1 exemplar de Vânturel roşu – (Falco tinnuculus), 4 exemplare de Coţofană  - (Pica-pica) şi mai multe ciori – (Corvus frugilegus).

Tot cu această ocazie, biologii au mai descoperit şi alte păsări rănite în urma coliziunii cu firele electrice. În zona 23 August şi în apropiere de Poarta-Albă, membrii echipei au mai găsit câte un exemplar de barză-albă, una având o aripă ruptă şi cealaltă un picior fracturat. Având în vedere că acestora le este imposibil să se refacă înaintea terminării procesului de migraţie, oamenii de ştiinţă le-au dus la sediul Oceanic Club, unde păsările primesc mâncare şi îngrijiri medicale. Animalele vor sta aici până în primăvară, când, odată cu sosirea primelor berze, vor fi eliberate în aceleaşi zone din care au fost preluate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31

Mai multe imagini:
Păsări ucise de reţelele electrice
zoom
Păsări ucise de reţelele electrice
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...