2017-01-18 08:09

SPECIAL


Pasta de dinţi nu previne apariţia cariilor dentare

 |  16:07
Pasta de dinţi nu previne apariţia cariilor dentare
Fluorul din pasta dedinţi şi apa de gură, destinat să prevină apariţia cariilor dentare, este înrealitate ineficient, susţine un grup de experţi germani, argumentând căaşa-numitul strat de protecţie format de acesta este prea subţire, relateazăThe Times of India.

FrankMuller, expert în fizica experimentală, împreună cu colegii săi de laUniversitatea Saar din Germania, subliniază: cariile reprezintă una dinproblemele majore ale sistemului de sănătate din lume.

Studiulrecent al echipei de cercetători de la Universitatea Saar demonstrează căstratul de fluor format pe suprafaţa dintelui are în realitate o grosime denumai şase nanometri. Pentru comparaţie, grosimea a două fire de păr ajunge la250 de nanometri. Astfel, pentru formarea unui strat de protecţie de grosimeaunui fir de păr ar fi nevoie de aproximativ 10.000 de straturi standard decompuşi de fluor, susţin oamenii de ştiinţă germani.

Dateleobţinute de aceştia sunt în totală contradicţie cu rezultatele unui studiuanterior, potrivit căruia stratul protector format de fluor este între 10 şi100 de ori mai gros, scrie ziarul citat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image