2019-04-25 23:12


Patriarhul DANIEL: „Sărbătoarea Botezului Domnului este şi o înnoire a botezului nostru!”

 |  12:45
Patriarhul DANIEL: „Sărbătoarea Botezului Domnului este şi o înnoire a botezului nostru!”

Sărbătoarea Botezului Domnului este o înnoire a botezului nostru, a afirmat, duminică, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel.

„Sărbătoarea Botezului Domnului este, aşa cum ne spune Sfântul Simeon Tesaloniceanu, o înnoire, o reactualizare a Botezului Domnului, dar şi o înnoire a botezului nostru. Majoritatea ne-am botezat când eram copiii. Acum ne aducem aminte de Botezul Domnului şi de faptul că noi ne-am botezat în numele Preasfintei Treimi, am primit iubirea şi harul Preasfintei Treimi, ne-am lepădat de satana şi ne-am unit cu Hristos. Botezul creştin bazat pe credinţa în Iisus Hristos este temelia vieţii creştine. Fără botez nu putem primi celelalte sfinte taine ale bisericii", a spus patriarhul Daniel, la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala Patriarhală, informează Agerpres. El a arătat că în momentul botezului creştinii încep o relaţie nouă cu Dumnezeu.  "Botezul Mântuitorului în Iordan este deschiderea căii către botezul creştin în apă şi în Duh Sfânt. Această lucrare, arătare a Sfintei Treimi ne arată că la botezul Domnului nu este doar vorba despre o arătare sau o epifanie a Lui în faţa mulţimilor, ci şi de o arătare a Sfintei Treimi. (...) Această arătare a Sfintei Treimi ne arată că noi avem ca bază a botezului nostru iubirea Sfintei Treimi. (...) Botezul este o cufundare a noastră atunci când ne botezăm în harul şi în iubirea Preasfintei Treimi. Noi când suntem botezaţi începem o relaţie nouă cu Dumnezeu, şi anume o relaţie veşnică pentru că viaţa veşnică nu este viaţa de după moarte, ci viaţa trăită în comuniune de iubire cu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt", a spus Patriarhul Daniel.  El a explicat semnificaţia botezului.  "Botezul nu este o simplă stropire cu apă, ci este primirea iubirii şi harului Preasfintei Treimi. Când noi gustăm apă de la botez ne întâlnim cu iubirea Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Duh. Când sunt stropite casele noastre ele nu sunt stropite cu apă simplă, ci cu apă plină de harul Preasfintei Treimi, ca toată viaţa noastră să fie sfinţită, curăţită, luminată şi plină de binecuvântarea Preasfintei Treimi", a spus patriarhul BOR. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-06

TAGURI: patriarh, daniel, bor, biserica, botez
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMILA RODELA
07 Ian 2019

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea mi-a sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com
Random imageUltimele stiri


STARBAG