2019-05-25 20:57


Pentru copii şi nu numai. Trenuleţul Moşului, tras de o locomotivă cu aburi, circulă de sărbători în judeţul Hunedoara

 |  18:27
Pentru copii şi nu numai. Trenuleţul Moşului, tras de o locomotivă cu aburi, circulă de sărbători în judeţul Hunedoara

Untrenuleţ al Moşului, tras de o locomotivă cu aburi, care rulează cu maximum 30de kilometri la oră, circulă începând de duminică şi până după Crăciun, pe untraseu de şapte kilometri, între localităţile Brad şi Crişcior, judeţulHunedoara, transmite corespondentul Mediafax.

Începânddin 5 decembrie, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică Trenuleţul Moşului împodobitcu globuri îi aşteaptă pe copii în gara din Brad pentru o plimbare inedită, deşapte kilometri. Trenul este compus dintr-o locomotivă cu aburi şi treivagoane.

Mecanicullocomotivei, Cornel Corinda, a declarat corespondentului Mediafax că locomotivafuncţionează cu un amestec de cărbuni şi lemne, pentru a asigura o temperaturăcare să nu afecteze instalaţia.

Ceimai mulţi dintre hunedorenii care au călătorit ieri cu mocăniţa s-au aflatpentru prima dată în acest trenuleţ. Dimensiunea redusă a trenului şimobilierul proporţional cu mărimea acestuia i-au fascinat pe copii, carereprezintă publicul ţintă al acestui tip de divertisment. Călătoria a fostposibilă graţie unui cetăţean austriac, care a reabilitat mocăniţa şi careintenţionează să o transforme într-un simbol al moţilor. Austriacul GeorgHocevar a declarat corespondentului Mediafax că intenţionează să introducămocăniţa într-un circuit turistic emblematic pentru Ţara Moţilor. În trecut,mocăniţa era folosită pentru transportul cărbunelui în această zonă a ţării,iar pentru o perioadă a reprezentat mijlocul principal de transport pentrumineri către unitatea minieră de la Gura Barza. În perioada Sărbătorilor deiarnă, grupurile organizate pot face călătorii cu mocăniţa din Ţara Moţilor. Preţulunui bilet pentru copii este de 5 lei, iar pentru adulţi - 10 lei. La fiecarecălătorie, Moş Crăciun sau Moş Nicolae îi însoţeşte pe copii şi le oferă cadouri.Trenuleţul Moşului pleacă în fiecare sâmbătă şi duminică, la ora 13.00, de laCrişcior Poarta 2 Atelierele Centrale. Staţii sunt la Biserica Mare Ortodoxădin Brad şi la Gara CFR Brad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG