2019-01-23 05:56


Poiecţia specială a filmului Wild Carpathia II la Ambasada României de la Londra. VIDEO

 |  11:56
Poiecţia specială a filmului Wild Carpathia II la Ambasada României de la Londra. VIDEO

Pe 22 iulie 2013, în spaţiile de protocol ale Ambasadei României la Londra din Belgrave Square 1, a avutloc o proiecţie specială a documentarului Wild Carpathia II, al doilea episod din seria Wild Carpathia. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, al European Nature Fund (TENT) şi al Almond Films, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Londra transmis cotidianului Puterea.

La eveniment au  participat peste 100 de invitaţi. Proiecţia a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi o recepţie sponsorizată de Crama Corcova. Premiera mondială a documentarului a avut loc miercuri, 5 iunie 2013, la prestigioasa Academie Britanică de Film şi Televiziune (BAFTA) din Piccadilly, Londra.

În cuvântul de deschidere, ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga, a mulţumit TENT, Almond Films, canalului de televiziune Travel Cahnnel şi autorităţilor române din domeniul turismului pentru sprijinul acordat realizării filmului, subliniind că: “Wild Carpathia este, poate, primul film despre România care a reuşit să capteze  puţin din extraordinara contribuţie pe care patrimoniul natural românesc o aduce Europei. Filmul explorează tabloul unic al lumii rurale, viaţa vibrantă din Delta Dunării,  bogăţia faunei şi florei ascunse în pădurile ancestrale ale Carpaţilor - posibil ultimele păduri virgine rămase în Europa, dar şi delicateţea şi fragilitatea ecosistemului natural. Prezenţa localnicilor şi a personalităţilor care muncesc pentru conservarea patrimoniului natural  dă viaţă filmului şi îi conferă originalitate. Wild Carpathia este o poartă către paradis. Captează măreţia unui ecosistem unic şi arată de ce merită să fie păstrat în toată gloria lui pentru generaţiile viitoare”, se arată în comunicatul Ambasadei României la Londra.

Paul Lister, fondatorul TENT, a vorbit despre atuurile României din perspectiva resurselor naturale pe care le deţine şi despre importanţa de a le conserva şi valorifica într-o manieră responsabilă. Wild Carpathia este un serial de trei episoade focalizat asupra munților Carpați, pădurilor incredibile şi peisajelor medievale, care adăpostesc animale sălbatice mari precum urși, râși și lupi.

În urma difuzării primului episod în 2011, vizionat de milioane de oameni pe întreg globul, Travel Channel şi Almond Films lucrează la două noi episoade a câte 47 de minute fiecare şi 24 de spoturi publicitare care prezintă locaţii extraordinare din România, şi o vastă campanie de promovare a acestora prin reţeaua Travel Channel.

Episoadele vor culmina cu un interviu al Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, implicat în campania de protejare a Carpaţilor. Ele vor fi difuzate în peste 120 de ţări şi traduse în 19 limbi, fiind preluate şi de către Televiziunea Română. Scriitorul şi ecologistul Charlie Ottley, prezentatorul documentarului, a declarat la încheierea proiecţiei: „Sunt profund recunoscător Guvernului român pentru că a făcut acest lucru posibil. Ne va da şi nouă, astfel, şansa să arătăm de ce România este bijuteria de pe coroana Europei şi de ce trebuie să fie sărbătorită pentru această incredibilă frumuseţe”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

GALERIE MEDIATAGURI: wild, carpathia, II, ambasada, romaniei, londra, proiectie, speciala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...