2018-12-16 10:19


PREMIERĂ. Ce ţară a dat liber la vânzarea CANABISULUI în farmacii

 |  09:58
PREMIERĂ. Ce ţară a dat liber la vânzarea CANABISULUI în farmacii

Canabisul se vinde de miercuri în farmacii, sub controlul statului, ceea ce reprezintă o premieră mondială.

Uruguay-ul a dat liber la vânzarea acestui drog psihoactiv, însă doar în scop recreativ, notează Agerpres. Deocamdată doar 16 farmacii din această țară de 3,4 milioane de locuitori vor distribui acest drog. Amplasarea acestor stabilimente, ținută până acum în secret, va fi dezvăluită la miezul nopții.

Canabisul va fi vândut la prețul de 1,30 dolari gramul fiecărei persoane înscrise în prealabil în registrul consumatorilor și care va putea cumpăra maximum 10 grame pe săptămână.

Două tipuri de canabis vor fi comercializate, Alpha I, cu predominanță Indica, și Beta I, cu predominanță Sativa. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 5.000 de persoane s-au înscris din data de 2 mai în registrul consumatorilor.

Luni, Comisia națională a drogurilor (JND, Junta nacional de drogas) a postat pe contul său de Twitter @jnduruguay tipurile de canabis care vor fi vândute în ambalaje similare săculeților de ceai. Pe ambalaj va fi trecut și procentul de THC (tétrahydrocannabinol), principala substanță cu efecte psihotrope conținută de canabis, precum și "avertismente" sau "recomandări" privind uzul acestui drog.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-19

TAGURI: canabis, uruguay, farmacii, premiera, vanzare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...