2019-03-25 14:12


PREMIERĂ: NASA se pregătește să trimită o SONDĂ robotică spre Soare

 |  20:53
PREMIERĂ: NASA se pregătește să trimită o SONDĂ robotică spre Soare

NASA se pregăteşte să trimită spre Soare o sondă care se va apropia mai mult decât orice altă misiune de până acum şi care va avea de înfruntat temperaturi incandescente pentru a studia coroana solară şi fenomenul vânturile solare, potrivit Reuters.

The Parker Solar Probe, o sondă robotică de mărimea unei mici maşini, este prevăzută să fie lansată după data de 6 august de la baza Cape Canaveral din Florida, pentru o misiune estimată să dureze şapte ani. Sonda va ajunge în coroana solară, la distanţa de 6,1 milioane de kilometri de suprafaţa Soarelui, de şapte ori mai aproape decât misiunile anterioare.''Să trimiţi o sondă unde nu ai mai fost înainte este un lucru ambiţios. Să o trimiţi în astfel de condiţii dificile este foarte ambiţios'', a spus Nicola Fox, cercetător în cadrul laboratorului de fizică aplicată de la Universitatea Johns Hopkins, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri.

Sonda Helios 2 a ajuns în 1976 la distanţa de 43 de milioane de kilometri faţă de Soare, cel mai aproape până acum. Pentru comparaţie, distanţa medie dintre Soare şi Terra este de 150 de milioane de kilometri.Coroana solară produce vânturile solare, un flux continuu de particule încărcate electric, care se răspândesc în sistemul solar. Vânturi solare imprevizibile provoacă interferenţe cu câmpul magnetic al Pământului şi pot da peste cap tehnologiile folosite pentru comunicaţii de pe Terra. NASA speră că descoperirile făcute în urma acestei misiuni vor permite oamenilor de ştiinţă să anticipeze schimbările din spaţiu care afectează Terra.

Proiectul, cu costuri de 1,5 miliarde de dolari, este prima misiune importantă din programul NASA ''Living With a Star''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-21

TAGURI: nasa, sonda robotica, soare, misiune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

7 lucruri pe care să nu le faci în timpul sarcinii Acum 1 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati
STARBAG
loading...