2018-06-24 12:09


Preotul Constantin Necula: Trăim după hashtag; copiilor noștri li s-a exfoliat lacrima

 |  13:53
Preotul Constantin Necula: Trăim după hashtag; copiilor noștri li s-a exfoliat lacrima

Avem toate șansele să fim fericiți, dacă reînvățăm că iubirea înseamnă un cine, nu un ce, afirmă preotul Constantin Necula. "Mi se pare absurd să credem că Hristos a înviat doar pentru noi, nu suntem atât de egoiști, a înviat și pentru copții morți în Egipt, aruncați în aer, Hristos a murit și pentru copiii sirieni. Noi, ceilalți, ne plângem aici, în spațiul ăsta, oarecum sigur și stabil, de lucruri de nimic. Noi trăim după hashtag, nu după Evanghelie", spune preotul.

Acasă este locul unde ar trebui să petrecem sărbătorile, un ''retur la borna zero'', susține preotul.

''Eu sunt băiat de cartier, sunt născut la bloc. Eu am trăit într-un cartier fără duminică, pentru că nu am avut biserică. Am avut biserică relativ târziu, de aceea, câteodată, dacă sar mai iritat așa pe câte unii despre scoaterea bisericii și a școlii, știu cum arată un cartier fără biserică și fără școală, în care te caută secretarul de partid, îmbrăcat în Moș Gerilă, să-ți aducă daruri. Dar eram salvat de faptul că mergeam cu tata, șcheian fiind, foarte des la Biserica Sfântul Nicolae, o ctitorie antică a spiritului românesc. Acolo ne strângeam toți (...) sunt convertit într-un fel sau altul de cântarea Prohodului și de bătutul în toacă al tatei, tata fiind copil de biserică de la cinci ani'', povestește el.

Interviul nu face doar o scurtă călătorie în copilăria celui care a vrut să fie mai întâi militar. Părintele a vorbit și despre fricile unui om care se află, totuși, aproape de Dumnezeu, dar și despre comuniunea dintre om și biserică.

''Când e vânzoleala mare în trotuar și lumea confundă biserica cu trotuarul și cu valorile trotuarului, nu ai cum să taci. (...) Biserica va trebui să învețe să stea undeva la limită, tot timpul, șezând pe bordură și așteptând să vorbească cu oamenii. (...) Eu cred că biserica, mai ales după momentul Colectiv, a stors zdravăn la 'puroiul' ei de comunicare'', mai spune preotul Necula.

De asemenea, preotul povestește despre decizia fiicei sale de a participa la proteste, lunile trecute, dar și despre valorile unui neam, ''care a uitat de propria identitate''.

''Noi ne-am lăsat în paragină democrația românească, am copiat tot soiul de democrații inepte și tot felul de drepturi civice, care au devenit cinice, pentru că sunt împotriva adevărului și naturii umane și, în această situație, avem nevoie de instaurarea acestei democrații'', arată el.

Prin intermediul proiectelor sociale în care este implicat, părintele Constantin Necula este înconjurat mereu de copii.

''De la ei am învățat că au nevoie de liniște, nu de tulburări la care îi provocăm. Copiii noștri nu sunt niște copii agitați, ADHD-ul e pe generația noastră. Am învățat să le respect surâsul, ca și plânsul în aceeași măsură. Dar, cel mai mult am învățat că, în sine, copiilor nu le e frică de moarte. (...) Îi aburim, iar copiilor aburiți li se exfoliază lacrima'', spune părintele Necula intr-un interviu pentru Agerpres.

Preotul vorbește și despre familia modernă, despre dragoste, despre homosexualitate și dreptul la fericire al celor care vor să își întemeieze o familie, în limita drepturilor civile.

''Noi nu mai avem harul de a iubi pentru că, în general, stăm cu spatele la har. Noi cursăm în jurul iubirii. Avem toate șansele să fim fericiți, dacă reînvățăm că iubirea înseamnă un cine, nu un ce. (...) Sper să fim și ageri și plini de mesaj atunci când le spunem oamenilor că 'Hristos a înviat', indiferent de credința noastră'', mai arată părintele Constantin Necula.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-18

TAGURI: preot Constantin Necula

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DENATUREAZă!
17 Apr 2017

Vorbește după mintea lui! Auzi la el: ”noi nu mai avem HARUL de a iubi...”! Tot omul are puterea de-a iubi...pe sine, uneori exagerat (narcisist), egoist, când pune numai preț pe bunuri și avere, iubita/nevasta că d-aia și se bagă-n pat cu ea, copiii, părinții, neamurile, sau tot neamul omenesc, dacă este înduhovnicit, asemenea după Dumnezeu! Dacă oamenii se ofilesc, devin răi, este pentru că nu au primit iubire de la cine trebuia, când trebuia (mă refer la copiii anumitor părinți degenerați sau crescuți în orfelinate), iar dacă părinții nu i-au vorbit deloc despre de Hristos, n-a avut în brațele CUI refugia! Nevoia de afecțiune, în a da și a primi, o avem înscrisă în ADN! Așa vezi oameni (pensionari sau nu) cu căței, pisici, hamsteri sau alte vietăți, spre care-și revarsă afectivitatea, dacă nu mai au spre cine o revărsa!
SPUNE APOI
17 Apr 2017

că cei din generația de-acum iubesc LINIȘTEA! E și normal pe undeva...fiindcă ei simt stresul și neliniștea părinților! În schimb greșește când spune că printre ei n-ar fi atinși de ADHD-ul generat, fie de vaccinuri sau de starea de sănătate a părinților, încă din stadiul prenatal, apoi post-natal al mamei! Confundă AGITAȚIA, cu copilăria simplă, cu jocurile ei de-atunci, care era inter-activă.... fără pervertirea și viclenia care dau o maturitate precoce copiilor din ziua de azi, datorită desenelor, filmelor de pe net sau TV (deocheate sau violente), apoi datorită manevrării tabletelor, telefoanelor ori jocurilor video, ce-i țintește hipnotizant PE LOC!
MAI SPUNE,
17 Apr 2017

” Noi, ceilalți, ne plângem aici, în spațiul ăsta, oarecum sigur și stabil, de lucruri de nimic. Noi trăim după hashtag, nu după Evanghelie". Buun... a atins un punct nevralgic! Vorbește de EFECT, dar nu și de CAUZĂ! Nu spune Evanghelia ” Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?!”, adică după atâtea și-atâtea derapaje de la credința neînvățată, doar propovăduită în Biserică, uneori la școală, în rest...NETRĂITĂ, NEAPLICATĂ, combinată cu starea nebună a lumii de-acum, care se vrea a fi pe dos, nicicum ” precum în Cer așa și pe Pământ ”, ci satanizată, legalizată homosexual, erotizată (prin filme și îmbrăcăminte), îmbuibată prin tot felul de produse...și-atunci, cum poți spune că ”trăim” într-un spațiu OARECUM sigur și stabil, când nimic nu mai e stabil în societate, pornind de la locurile de muncă care azi sunt, mâine nu mai sunt, la fel pădurile, aurul (galben și cel negru, extras din Marea Neagră) stabilit prin legi, decrete, date pe șest pentru pierderea continua a averii naționale, apoi de o dreptate care nu se mai face, de la ”revoluție” încoace...astea fiind LUCRURI DE NIMIC?! S-avem PARDON! Trăiți în altă Românie, judecând precum politicineii....PE DOS!
LI S A EXFOLIAT LACRIMA
17 Apr 2017

Parintele nu se exprima elocvent ca sa inteleaga oamenii de toate categoriile El se exprima pentru cei cu carte Hashtag nu e un cuvant pe care il intelege toata suflarea omeneascaNu e de mirare ca biserica ortodoxa tine slujbele lungi repetand pasaje pe care nimeni nu le intelege cu corul care canta si el lung iar cuvintele nu se inteleg nici ele DE florii a murit o femeie la slujba Nemancata epuizata de munca de dinaintea pastelui Dar cine intelege lucrurile acestea La biserica se canta si se repeta cuvinte neintelese la nesfarsit
EVANGHELIA
17 Apr 2017

Este tradusa in vechime are cuvinte arhaice vechi DEce de ce nu se traduce evanghelia din nou?DE CELA cATOLICI ESTE ALTFEL CU TOTUL ALTFEL sLUJBELE SE FAC PENTRU OAMENI NU DOAR PENTRU PREOTI
OAMENII
17 Apr 2017

care vin la slujba Duminica au serviciu ei trebue samunceasca ca sa si creasca copii Vin la biserica si stau in picioare 6 ore poate si mai mult nemancati de multe ori apoi se duc acasa si luni la 5 dimineata pleaca iar lamunca Preotul sta degeaba o saptamana iar Duminica are chef de slujba lunga EL SE gandeste doar la el Nu pot sa uit cum un preot a ucis un bebelus la botez inecandu l in cristelnita iar apoi aspus ca parintii sunt de vina ca nu cred indeajuns Oare pe cine prosteste Suntem chiar atat de cretini?
PREOTUL
17 Apr 2017

Serafim Badila spune minciuni cu nemiluita El crede ca asa face fapte bune Mintind Esti preot de ceminti In slujba cui esti ce urmaresti cu minciunile tale ?Speri ca parintele boca sa fie canonizat iar lumea va navali puhoi la voi la manastire Sa vezi atunci peschesuri bani si trai pe vatrai de la oameni care poate isi rup de la gura copiilor sa va dea voua sa va creasca burdihanele
BISERICA ROMANEASCA
17 Apr 2017

crestin ortodoxa este egoista la fel ca politicienii Nu asa sun invataturile de la DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS
LA COPII LI S A EXFOLIAT LACRI
17 Apr 2017

vOUA INSA VI S A EXFOLIAT RUSINEA SI BUNUL SIMT dAR VI S APOLEIT OBRAZUL CU LACOMIE (vezi cazul IPS teodosie )dar si alte multe cazuri
Random imageUltimele stiri

Apa Nova