2018-12-11 04:29


Prima zi de Muncă a lui Boc. Ministru de ochii lumii

 |  17:06
Prima zi de Muncă a lui Boc. Ministru de ochii lumii
Astăzi a fost prima zi de activitate a premierului în posturade ministru interimar la Ministerul Muncii. Ce a făcut Emil Boc în prima lui zide muncă? Nimic concret. A venit la minister cu o oră mai târziu, a plecat dupăcâteva ore, iar în timpul cât a fost prezent a organizat o conferinţă de presă.Unde şi-a luat „la revedere” de la fostul ministru Botiş, a prezentat ce vaface ministerul de acum încolo şi a anunţat că după paşti –perioadă în care,oricum, premierul e în minivacanţă - va nominaliza noul ministru. Scurtulinterimat al lui Emil Boc la Muncă pare, astfel, a fi mai degrabă unulsimbolic, de ochii lumii.

Emil Boc şi-apreluat vineri atribuţiile de ministru interimar al Muncii. Din noua postură,cea de ministru, el a anunţat care sunt priorităţile imediate ale instituţiei -mediatizarea Codului muncii, lege care va intra în vigoare în mai, combatereamuncii la negru şi elaborarea legii asistenţei sociale. În plus, premierul-ministrual muncii a promis că la scurtă vreme după ce se încheie sărbătorile pascale vapropune un nou ministru, în urma consultărilor cu cei din PDL. La cam atât serezumă activitatea de ministru al muncii a lui Emil Boc.

MediatizareaCodului muncii a fost prima prioritate anunţată de noul ministru al muncii. „Având în vedere că în mai intră în vigoare, trebuiemediatizate prevederileşi cunoscute de toţi pentru că sunt schimbărifundamentale în bine în privinţa relaţiilor de muncă”, a declarat Emil Boc. Oaltă urgenţă în viziunea lui Boc - ministrul estecombaterea munciilanegru. „Aştept de la acestminister caprin inspecţia muncii să se realizeze o îmbunătăţire substanţialăacombaterii muncii lanegru pentru că asta înseamnă resurse suplimentare labugetul de stat şi o relaţie corectă între angajat şi angajator înRomânia”, aafirmat EmilBoc. „În al treilea rând e vorba de normele metodologice la legea zilierilor,lege care este deja aprobată şi în 10 zile trebuie să aprobăm normele. În alpatrulea rând e vorba de legea asistenţei sociale, lege pe care domnul ministru(fostul ministru Botiş, n.r.) o are deja pregătită, urmează să fie aprobată decătre Guvern şi trimisă la Parlament în vederea adoptării”, a mai declaratprimul ministru.

Rămâne ministru pânădupă paşti

Mandatul deministru al muncii al lui Emil Boc va fi unul extrem de scurt, de doar câtevazile. Boc a promis astăzi că noul ministru va fi nominalizat după sărbătorilede Paşte, precizând că este necesară o consultare în interiorul PDL. „Am considerat că este benefic să realizăm o consultareconsistentă cu privire la numele viitorului ministru. De aceea, o voi faceîmpreună cu colegii mei imediat după Sărbătorile de Paşti. Până atunci, potrivit Constituţiei, voi asigura interimatul funcţiei deministru al Muncii”, a declarat primul-ministru.

Lacrimi pentru Botiş

Demisia lui Botişdin fruntea ministerului pe care astăzi Boc l-a preluat a părut un motiv deregret pentru premier. Cel puţin la nivel de vorbe. „Am apreciat şi apreciez în continuare munca pe careministrul Botiş a făcut-o aici, dacă e să ne referim la doar două din documenteleimportante adoptate de Parlament prin procedura asumării: Codul muncii şi LegeaDialogului Social sunt două legi care vor rămâne ca şio piatră de temelieîn construcţia noii legislaţii, ce va permite pe de o parte românilor să-şigăsească mai uşor un loc de muncă, iar angajatorilor, pede altăparte,să angajeze mai uşor”, a afirmat astăzi premierul la preluareamandatului de la Botiş. Reamintim că Ioan Nelu Botiş a fost nevoit sădemisioneze din fruntea Ministerului Muncii după ce mass-media a dezvăluit osituaţie clară de conflict de interese în care se afla acesta: o asociaţie alcărei angajat era soţia sa a primit de la Ministerul Muncii finanţare dinfonduri europene. Remuneraţia doamnei Botiş la acea firmă era de peste 8.000 delei (80 de milioane de lei vechi) pe lună, după cum însuşi fostul ministru arecunoscut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...