2018-12-15 02:14


„Primul iPad pentru nevăzători” este disponibil la precomandă. Vezi cât costă

 |  12:11
„Primul iPad pentru nevăzători” este disponibil la precomandă. Vezi cât costă

Austriecii de la BLITAB au reușit să producă ceea ce numesc „primul iPad pentru nevăzători” - în fapt, o tabletă e-reader tactilă, ce utilizează o nouă tehnologie pe bază lichidă, pentru a transforma informația electronică în text Braille în relief, precum și în grafice și hărți în relief.

BLITAB va converti orice document text clasic de pe internet, stick-uri USB sau carduri de memorie în text și imagini Braille pentru nevăzători.

Conform Kristinei Țvetanova, fondatorul BLITAB, ideea „iPad-ului pentru nevăzători” i-a venit în urmă cu trei ani. Acum, produsul este în faza de prototip și va intra în teste în 34 de țări. Poate fi pre-comandat de pe site-ul companiei, care și-a fixat ca țintă de începere a livrărilor luna octombrie 2016.

În interviul acordat Institutului Regal pentru Nevăzători al Marii Britanii (Royal National Institute of Blind People), Țvetanova apreciază că prețul de pornire pentru BLITAB va fi de 2.500 de euro. „Purtăm discuții cu guvernele pentru a include produsul în lista de subvenții”, a spus președinta companiei austriece. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-31

TAGURI: BLITAB, iPad, tableta nevazatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...