2018-11-18 04:31


Procese pentru recuperarea prejudiciilor suferite pe proiectele POSDRU

 |  17:19
Procese pentru recuperarea prejudiciilor suferite pe proiectele POSDRU

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD) va declanşa proceduri în justiţie pentru recuperarea prejudiciilor suferite în urma implementării proiectelor pe care le are în desfăşurare pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

„Deşi declaraţii oficiale au anunţat deblocarea POSDRU, programul încă se confruntă cu întârzieri majore la plata cererilor de rambursare depuse de către beneficiari. Acest lucru afectează grav buna desfăşurare a proiectelor, periclitează investiţii substanţiale înaintate de către beneficiari, afectează accesul beneficiarilor finali (grupul-ţintă) la programe eficiente de integrare pe piaţa muncii şi, în general, scade considerabil încrederea potenţialilor beneficiari în finanţările ulterioare ale programului.

În contextul întârzierilor nepermise a rambursărilor cererilor de finanţare, SDD anunţă declanşarea de proceduri în justiţie în vederea recuperării prejudiciilor suferite în urma implementării proiectelor pe care le are în desfăşurare”, se menţionează într-un comunicat al asociaţiei.

SDD a depus în urmă cu 100 de zile ultima cerere de rambursare a cheltuielilor în cadrul unui proiect finanţat prin POSDRU, iar aceste întârzieri se adaugă celor mai vechi de peste 130 de zile.

„În ciuda depăşirii cu mult a termenului legal de plată (45 de zile), conturile proiectului sunt în continuare goale, SDD, în calitate de beneficiar solicitant, aflându-se într-o situaţie cel puţin jenantă în relaţie cu furnizorii de servicii, bunuri şi echipamente dar şi cu personalul angajat în proiect”, arată comunicatul asociaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: Asociatia, Salvati, Dunarea, Delta, rambursari, POSDRU
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...