2017-01-24 21:19


Prof. dr. Gh. Mencinicopschi: Creşte numărul de cazuri de obezitate la copii

 |  17:21
Prof. dr. Gh. Mencinicopschi: Creşte numărul de cazuri de obezitate la copii
Prof. dr. GheorgheMencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a semnalatîntr-o conferinţă de presă creşterea numărului de cazuri de obezitate în rândulcopiilor şi apariţia unor boli cronice la cei mici. Acesta a continuat, spunând că unele boli potfi tratate foarte eficient cu ulei de măsline.

Elapreciază că, în România, mediul familial nu este un exemplu bun pentru copii.Cei mici nu au discernământul de a alege ceea ce este sănătos, aşa că sunt la"discreţia" bunicilor, a părinţilor, a reprezentanţilor diverselorinstituţii şcolare şi tind să devină dependenţi de alimente sărace în nutrienţiesenţiali, potrivitagerpres.ro.

Unalt pericol în ceea ce priveşte educaţia copiilor este faptul că mulţi dintreaceştia sunt sedentari, părinţii îi lasă să îşi petreacă mult timp în casă, latelevizor sau la calculator, le cumpără tot felul de jucării pentru a-i ţineocupaţi, uitând că activitatea fizică este esenţială pentru buna dezvoltare aoricărui copil. Părinţii, susţine specialistul, îşi obişnuiesc copiii săconsume tot felul de sucuri din comerţ, bogate în zaharuri şi alte substanţenocive pentru organism în loc să bea apă.

"Copiiinu sunt învăţaţi să aibă mese regulate, iar pe cei care refuză să mănânce,părinţii îi stimulează cu tot felul de dulciuri rafinate în loc să le oferefructele atât de importante pentru organism. Nu în ultimul rând, trebuieevitată apariţia stilului de viaţă fast-food", susţine prof. dr.Mencinicopschi.

Medicula evidenţiat că studiile care s-au făcut în ultimii ani arată că obezitateainfantilă este în creştere, ceea ce atrage patologii, respectiv boli cronice,care până acum erau caracteristice adulţilor.

Uleiul de măslineprevine cancerul la sân

Consumulcu moderaţie, regulat, de ulei de măsline extravirgin poate avea următoareleefecte benefice asupra sănătăţii, tratând diferite afectiuni. Consumul de uleide măsline previne formarea ateroamelor (depunerea colesterolului pe artere şiînfundarea lor) şi scade riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi aefectelor acestora.Acest tip de ulei ameliorează presiunea arterială la bolnavii hipertensivi,disfuncţiile generate de diabetul zaharat, activitatea cognitivă, efectele unorboli neurologice (depresii) sau neurodegenerative (Alzheimer);Uleiul de măsline extravirgin conţine antioxidanţi puternici polifenolici şitocoferolici (vit. E) extrem de utili în prevenirea apariţiei stresuluioxidativ prin anihilarea radicalilor liberi (ROS).De asemenea, previne cancerul de sân prin inhibarea unor gene răspunzătoare deapariţia maladiei şi are efect analgezic natural, atenuând durerea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image