2019-03-23 16:55


Proiectul Titan, ÎNCHIS de Google

 |  18:57
Proiectul Titan, ÎNCHIS de Google

Compania Google a anunțat că a închis proiectul Titan, cel care trebuia să ofere internet în zonele rurale cu ajutorul dronelor proprii. Acestea erau alimentate cu energie solară, însă au întâmpinat multe dificultăți tehnice și probleme în ce privește finanțarea.

La doar trei ani de când a cumpărat afacerea respectivă, Google a anunțat că renunță la acest proiect. Un comunicat al Diviziei X a companiei, care a fost responsabilă pentru proiectul Titan, a confirmat încheierea proiectului. "Titan a intrat în responsabilitatea Diviziei X la sfârșitul anului 2015, iar la scurt timp după aceea am pus capăt explorării vehiculelor aeriene fără pilot de mare altitudine pentru asigurarea accesului la internet", se arată în comunicatul respectiv.

Google a cumpărat Titan Aerospace în 2014, câștigând o licitație în fața competitorului Facebook. La jumătatea anului 2015 echipa care se ocupa de Titan s-a confruntat cu prăbușirea uneia dintre drone în deșertul Arizona, identificându-se ulterior că a fost vorba despre o problemă tehnică la una dintre aripile aparatului.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-13

TAGURI: google, proiect titan, drone, internet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...