2017-01-20 14:01

SPECIAL


Psihoterapia poate ajuta bolnavii de nervi

 |  17:23
Psihoterapia poate ajuta bolnavii de nervi

Psihologul Dan Lungu din Bucureşti a pus în practică o metodă eficientă de tratare a mai multor boli, dar şi de învăţare rapidă, cu ajutorul hipnozei. Terapeutul a mers mai departe cu experimentele. După şedinţele de hipnoză, unii dintre pacienţii săi au povestit că și-au „văzut” vieţile anterioare şi chiar au ajuns în viitor.

Învăţarea rapidă

Utilizată în mod experimental, hipnoza poate conduce la rezultate de-a dreptul uluitoare. Psihologul Dan Lungu a deprins secretele hipnozei de la Eric Becescu, un renumit parapsiholog, cu o practică în domeniu de aproape 20 de ani la Paris. Becescu s-a remarcat printr-o tehnică destinată copiilor, prin care aceştia pot învăţa rapid la anumite materii, aflându-se în stare de hipnoză. Metoda a fost însuşită şi de Dan Lungu, lucru ce face ca acesta să fie căutat de o mulţime de puşti dornici să deprindă cât mai repede obiectele de studiu în perioada examenelor de capacitate şi nu numai.

Dan Lungu aplică propriile metode de tratament, derivate din cele clasice. El foloseşte hipnoza în transă medie. Subiectul pătrunde, direcţionat de sugestiile hipnotizatorului, în spaţii puţin luminate, cum ar fi peşteri sau tuneluri, şi este condus spre zone profunde ale minţii. În tot acest timp, el dialoghează cu hipnotizatorul. Acesta poate „citi” suferinţele legate de frământări profesionale şi până la aspecte intime ale vieţii. Uneori, se pot ghici şi cele mai ascunse gânduri, frustrări, obsesii sau manii, pe care altfel pacientul nu le arată niciodată. Sunt cunoscute numeroase cazuri în care copilul manifestă o teamă nejustificatăfaţă de unul dintre părinţi sau chiar faţă de amândoi. În urma unei introspecţii duse până în viaţa intrauterină s-a descoperit că părinţii au avut o discuţie violentă legată de existenţa lui, punându-se problema avortului. Întoarcerea în timp face posibilă depistarea acestor evenimente demult uitate şi aducerea lor în conştient, astfel încât persoana respectiva să-şi înţeleagă problema şi să o poată controla.

Hipnoza, recomandată schizofrenicilor

Lungu a obţinut rezultate bune într-o tipologie complexă de afecţiuni şi probleme de viaţă. El oferă consultaţii familiale, matrimoniale, intervine în rezolvarea dificultăţilor de comunicare dintre soţi, a problemelor afective şi cele de adaptare socială. Terapeutul mai tratează cu ajutorul hipnozei afecţiuni psihice (nevroze, depresii, fobii, manii etc.), tentative de suicid, dependenţa de alcool, de droguri şi de tutun, dereglări emoţionale şi sexuale. „Unul dintre cele mai grele cazuri pe care le-am avut în urmă cu mai mulți ani a fost unul de schizofrenie. Boala de care suferea femeia, care avea 35 de ani, nu răspundea la tratamentul clasic, bazat pe sedative şi neuroleptice. Era grav. Pacienta avea copii, soţ, gospodărie, animale, de care trebuia să aibă grijă. Dar ea stătea toată ziua şi nu făcea nimic. Auzea voci care îi porunceau tot felul de tâmpenii. În timpul hipnozei, i-am  redirecţionat gândurile spre credinţă. Tratamentul a durat şapte luni şi până în prezent nu s-a înregistrat nici o recidivă. Femeia s-a apucat de muncă.”

Tot sub hipnoză, terapeutul a reuşit repunerea pe picioare a unei tinere cu poliomielită. Ea a fost deblocată mental, în timp ce vizualiza experienţa mersului. Azi ea este bine și se descurcă singură, fără ajutor, fără baston.

Cum va arăta Drumul Taberei în 2012?

În cadrul altui experiment, psihologul a încercat şi trimiterea unui subiect în viitor. Aceasta se întâmpla în anul 1999. Pacientul, aflat în transă hipnotică, i-a spus psihologului că se află în cartierul Drumul Taberei, care i se pare foarte schimbat. Din loc în loc, la marginea străzii existau nişte cutii de sticlă, ca acelea din America, în care se aflau ziare. Dan Lungu l-a rugat să deschidă una dintre el şi să scoată un jurnal de acolo, ca să vadă în ce dată se află. Pentru asta, trebuia să introducă o monedă într-o nişă. Cel aflat sub hipnoză a băgat mâna în buzunar (gestul s-a petrecut cu adevărat în cabinetul psihologului!), dar a descoperit că nu are bani. Atunci s-a aplecat încet peste ziare. A reușit să citească prin sticlă câteva rânduri din articolul de fond (unde era vorba despre o mare secetă din Italia), precum şi data la care a apărut ziarul respectiv: 17 august 2012.

Rămâne acum să așteptăm această dată, pentru a descoperi dacă pacientul a călătorit într-o lume reală a viitorului sau n-a fost decât un vis...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image