2019-01-20 07:08


Putin s-a scufundat cu un submarin în Marea Baltică

 |  13:21
Putin s-a scufundat cu un submarin în Marea Baltică

Vladimir Putin a efectuat luni o scufundare în Marea Baltică la bordul unui submersibil pentru a inspecta epava unui vas scufundat eşuat în 1869, potrivit imaginilor televiziunii publice, informează AFP şi AP.

Postul de televiziune public Pervîi Kanal a prezentat imagini cu Vladimir Putin urcând la bordul unui batiscaf pentru a călători către epava fregatei Oleg, o fostă bijuterie a flotei militare ruseşti, care se află la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei.

Epava “se află în largul coastei drepte şi este într-o stare excelentă, se poate desluşi bine numele navei”, a comentat Putin, citat de agenţiile ruseşti, după scufundarea care a durat 30 de minute.

Vladimir Putin a avut de-a lungul anilor mai multe acţiuni de acest fel. Preşedintele rus a mers la bordul unui submarin pe fundul Lacului Baikal, a pilotat o maşină de Formula 1, a vânat balene şi a zburat într-un bombardier.

Aventura sa foarte mediatizată în Marea Neagră, în timpul căreia ar fi găsit două amfore vechi de 15 secole, a fost luată în derâdere de mai multe media independente, amforele respective nefiind acoperite de alge sau de scoici.

Dmitri Peskov, purtătorul său de cuvânt, a recunoscut în cele din urmă că obiectele fuseseră puse acolo dinainte, pentru a fi găsite de preşedinte.

În septembrie 2012, Putin a zburat cu un deltaplan motorizat pentru a ghida un stol de cocori siberieni către Asia Centrală, în cadrul unui proiect de salvare a acestei specii. Tentativa preşedintelui rus de a ajuta la reintroducerea cocorilor în mediul lor natural a eşuat, păsările nereuşind să migreze, au indicat autorităţile ruse la acel moment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16

GALERIE MEDIATAGURI: vladimir, putin, submarin, scufundat, marea, baltica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...