2019-03-20 11:31


Reacție emoţionantă a unor maimuțe la "moartea" unui pui robotizat

 |  14:36
Reacție emoţionantă a unor maimuțe la "moartea" unui pui robotizat
Florentin Dincă

Televiziunea BBC a investit într-un important sistem de camere ascunse în interiorul unor animale-robot care au surprins scene incredibile cu celelalte animale care au intrat în legătură cu cel robotizat. În cele patru episoade ale noului documentar, intitulat "Spy in the Wild", ni se arată în ce măsură cele 30 de "creaturi-spion animatronice ultrarealiste" au reușit să se facă acceptate de către alte animale. Ce s-a întâmplat cu una dintre ele, care reprezenta extrem de fidel un pui de maimuță langurian, este de-a dreptul emoţionant.

În imagini filmate în India se poate vedea cum una dintre maimuțe observă puiul-robot și încearcă să-l ia în brațe. La un moment acesta îi alunecă din brațe și atunci se declanșează panica generală. Maimuțele se apropie de puiul căzut inert și încep să-l adulmece. Când văd că nu se mișcă cred că acesta a murit. Urmarea este una care te lasă mască. Puiul-robot este întins pe un pat de pietre, iar maimuțele îl înconjoară și reacționează ca și cum un pui din specia lor ar fi murit: țipetele încetează și se face liniște. Maimuțele încep atunci să se îmbrățișeze și să facă gesturi de consolare, notează Agerpres.

"Noțiunea tristeții și a empatiei devine prezentă. În mod întâmplător camera disimulată în puiul-robot este chiar în centrul scenei și captează imagini impresionante, un comportament care nu a mai fost filmat până acum niciodată", comentează vocea din off a acestui clip ce poate fi vizionat MAI JOS pe Youtube.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

GALERIE MEDIA


TAGURI: maimute, reactie, moarte, pui robotizat, documentar bbc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...