2017-01-21 15:30

SPECIAL


Realizat pentru competiţia Google Lunar X Prize. ARCA a prezentat la NASA programul IAR-111

 |  16:25
Realizat pentru competiţia Google Lunar X Prize. ARCA a prezentat la NASA programul IAR-111

AsociaţiaRomână pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) a prezentat programul IAR-111,un aparat destinat lansării rachetei spaţiale Haas II pentru competiţia GoogleLunar X Prize, la NASA Ames Research Center (SUA). Mai mult, trei tineriamericani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google, impunându-sedin 7.500 de participanţi provenind din 91 de ţări, au anunţat reprezentanţiicompaniei.

ARCA participă, în perioada 10-13 iulie, la SummitulGoogle Lunar X Prize, organizat la NASA Ames Research Center şi Seti Institutedin San Francisco.În cadrul acestui summit, ARCA a prezentat programul IAR-111 pentru competiţiade 30 milioane de dolari Google Lunar X Prize. Echipa din România a avutposibilitatea să discute cu inginerii de la NASA Ames Research Center despretestarea modelelor de aeronave şi astronave în tunele aerodinamice şi despreprotecţia astronavelor la reintrarea în atmosfera terestră."A fost o oportunitate pentru noi să vedem la NASA Ames locuri legendarepentru industria aerospaţială, locuri în care s-au testat în cursul timpuluimajoritatea avioanelor experimentale americane, precum şi cabinele Apollo careau purtat astronauţii americani pe Lună şi naveta spaţială. Sunt locuri în careistoria te copleşeşte la tot pasul şi este extraordinar aproape să retrăieştipe viu experimentele pe care le-ai învăţat din documentele de cercetarepublicate de NASA. O experienţă cu adevărat copleşitoare", spune DumitruPopescu, preşedintele ARCA.Potrivit comunicatului, un moment impresionant a fost atunci când trei cosmonauţiruşi de pe Staţia Spaţială Internaţională au intrat în legătură cu participanţiila summit şi şi-au exprimat gândurile despre importanţa competiţiei şi despredeschiderea unei noi ere în explorarea privată a Cosmosului.Totodată,ARCA a mers la sediul central al Google, unde s-au discutatstrategiile pentru competiţie, precum şi despre o mai bună promovare a echipeiARCA, utilizând tehnologiile companiei de internet. Reprezentanţii ARCA audeclarat pentru Mediafax că participanţii la competiţia Google Lunar X Prizetrebuie să participe la acest summit anual şi să colaboreze cu NASA pe anumitesegmente ale proiectelor dezvoltate în cadrul acestui concurs. Ei au precizat cădetaliile colaborării dintre ARCA şi NASA nu pot fi făcute publice în acestmoment.

Treiamericani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de Google

Câştigătorii au fost premiaţi pentru proiecte carevizează tratamentul pacientelor suferind de cancer ovarian, agenţii cancerigenipotenţiali din sosurile folosite la frigăruile de pui şi îmbunătăţirea calităţiiaerului din locuinţe pentru a reduce frecvenţa crizelor de astm.

Câştigătoarea primului premiu, Shree Bose, care aconcurat la grupa de vârstă 17-18 ani, a primit o bursă de studii de 50.000 dedolari, o călătorie în Insulele Galapagos alături de reprezentanţii programuluiNational Geographic Explorer şi un stagiu la CERN, Organizaţia Europeană PentruCercetări Nucleare.

"Shree a descoperit o modalitate de a îmbunătăţitratamentul cancerului ovarian la pacientele care au dezvoltat o rezistenţă lachimioterapie", se precizează pe un blog al grupului Google.

Ceilalţi doi câştigători sunt Lauren Hodge şi NaomiShah, care s-au impus la categoriile de vârstă 13-14 ani şi 15-16 ani.

Lauren Hodge "a studiat efectele mai multortipuri de sosuri asupra nivelului agenţilor potenţial cancerigeni şi periculoşidin carnea friptă de pui", au declarat reprezentanţii Google.

Naomi Shah "a realizat un studiu pentru ademonstra faptul căefectuarea unor schimbări în interiorul locuinţeipoate să amelioreze calitatea aerului şi reduce dependenţa astmaticilor faţă deanumite medicamente", au adăugat reprezentanţii Google.

Lauren Hodge şi Naomi Shah au primit fiecare burse destudii de 25.000 de dolari şi stagii la Google şi la fabricantul de jucăriiLego.

Din juriu au făcut parte oameni de ştiinţă renumiţi,inclusiv laureaţi ai Premiului Nobel, vizionari din domeniul tehnologiilor de vârfşi alte nume importante din universul ştiinţific.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
18 Iul 2011

ALTA LUME ! IMTERESANTA !...FATA DE LUMEA CENUSIE A LUI BASESCU_BOC!

Adauga un comentariu

Random image