2019-01-17 06:58


Redactorul-şef al Charlie Hebdo, despre români: Ca toţi europenii, nu au umor

 |  14:51
Redactorul-şef al Charlie Hebdo, despre români: Ca toţi europenii, nu au umor

Laurent Sourisseau, supranumit Riss, directorul şi redactorul-şef al Charlie Hebdo, a scris în editorialul său din ultimul număr al revistei franceze, că românii, ca toţi europenii, nu au umor, după ce s-au supărat pe Franţa, în urma caricaturii ce o ironiza pe Simona Halep. Editorialul din ultimul număr al revistei a fost tradus şi postat pe blogul său de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe, cel care a prezentat pe reţelele de socializare caricatura ce o ironiza pe Simona Halep, publicată de Charlie Hebdo, săptămâna trecută.

"(..) Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuşi mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franţa din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câştigase Roland-Garros. La şaizeci şi unu de ani după crearea Comunităţii economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor. În ciuda pactului oţel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) şi a spaţiului Schengen, un mare şantier fundamental pentru construcţia europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului. Ca o circumstanţă atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinţii fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici. După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european? Fiecare ţară îşi păzeşte cu stricteţe tradiţiile umoristice şi nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa? Cine o va salva de la acest naufragiu umoristic? Migranţii de pe Aquarius? De ce nu? (...)", a scris Riss, potrivit News.ro.

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicând, în urmă cu o săptămână, sub titlul "O româncă câştigă Roland Garros-ul" o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune "Fier vechi, fier vechi".

Numeroşi români au criticat dur caricatura, considerând-o jignitoare nu numai la adresa Simonei Halep, ci şi la adresa poporului român. Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a anunţat că va depune plângere împotriva Charlie Hebdo pentru caricatura referitoare la Simona Halep.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-20

TAGURI: charlie hebdo, eveniment, umor,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
20 Iun 2018

are dreptate pana in maduva, ce jignire o fi adus romanilor, nu stiu, pentru ca facea aluzie la hotii de cabluri de cupru, etc., El a punctat o realitate, iar cine nu intelege ca umorul este un departament extrem de intins, e sortit esecului, mai ales intre propriile limitari, in propria piele...
MUIELEVST
20 Iun 2018

uite un banc cu hotii de metale....CUM S-A INVENTAT SARMA DE CUPRU? CICA LEVST SI CU STRUL S-AU BATUT PENTRU O MONEDA SI AU TRAS DE EA PANA S-A LUNGIT SI A AJUNS SARMA DE CUPRU.......ce zici de bancul asta,sa publice Charlie Hebdo o caricatura
LEVST.
20 Iun 2018

gunoiul regnului animal spera sa ma traga in haznaua lui, este de ajuns cum se superdegradeaza zilnic si singur, furcile in rat, le primeste numai cand iasa de sub balega..
LEVST.
20 Iun 2018

Ah! Ce m-a lovit în plex MUIELEVST! Noul banc, m-a făcut să șed pe bancă! Sunt plin de nervi și șocat MAXIM...stau numa pe margine de bancă, fiindcă hemoroizii nu mă lasă...așa cum nu mă lasă nici ăști de pe net...mă irită, mă jenează la mers și mă obligă să tot vărs ca ”replică” un șovoi de zoaie DUPĂ...ce le cred TARI și INTERESANTE numa pentru ăi de la grădiniță sau cei cu ceva probleme ușoare la mansardă! Știu asta dar nu voi s-o recunosc...fiindcă eu, sunt cel mai tare din parcare fiind șef de scară de bloc, unde proștii vin și își plătesc întreținerea la mine pen că sunt și administrator pe deasupra! Ei nu știu că din banii lor, mi-am cumpărat computer zăcând pe net ORICÂT, ca s-o mai iau în bot un pic! Așa simt și eu că sunt băgat în seamă, nu batjocorit că m-aș afla DOAR în treabă...eu și cu fratele meu ”de cruce”....ȘTRUL! Am zis de cruce?! Pfiu! Chiar m-au aghezmuitără ăștia, aproape de mă convertiră! LEșin, Vomit Scurt pe Tastatură!
LEVST.
20 Iun 2018

ultima decadere a gunoiului regnului animal, nu are curaj nici sa-si foloseasca unul din penajele obisnuite, foloseste numele meu ...amarastean, e clar ca de ura , va plezini cat de curand...
NUELEVST
21 Iun 2018

Bre, "levst." esti, ca de obicei, un super-mare dobitoc-cretinoid, scarbos cat cuprinde si pupikourist la javra frantzozeasca … limbricule, te-ai scos, desi esti inecat in borala si fekale, fekalofagule bulimic !
LEVST.
22 Iun 2018

hai siktir, scursoare a regnului animal, esti tot timpul cu fekale si borala in gura, mai respire si tu, ca doar' no-I fi si anaerob...
SEMI-LUNE
23 Iun 2018

Umorul este una iar mitocania altceva.
Random imageUltimele stiri

loading...