2017-01-20 20:00

SPECIAL


Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!

De la gustul cozonacilor copţi pe vatră până la cafenele şi restaurantele moderne, de la sărbători colorate pâna la manifestări culturale aveţi un mix perfect pentru escapadă.

Fortificaţiile medievale, bisericile gotice, clădirile renascentiste şi elegantele palate baroce dau un şarm deosebit Sibiului, transformându-l în acelaşi timp într-un obiectiv de patrimoniu cultural de înalt rang. Centrul istoric este uşor de explorat, trebuie doar să vă lăsaţi în voia paşilor în Oraşul de Sus, pe strada Nicolae Bălcescu, denumită de localnici Corso; să vă plimbaţi printre şirurile de case din secolul XIX, cedând ispitei într-una din numeroasele cafenele, berării sau pizzerii. Piaţa Mare, animată de două fântâni şi înconjurată de clădiri din perioada Renaşterii, este locul multor manifestări culturale, dar şi unul de întâlnire şi promenadă. Podul Minciunilor, simbolul Sibiului, este considerat un loc romantic, unde îşi dădeau întâlnire îndrăgostiţii, deşi pe seama acestuia circulă cel puţin patru legende. Bătrânii locului îi atribuiau „trăsături“umane. Ei spuneau că podul „simte“fiecare neadevăr rostit de cei care îl străbat şi începe să scârţâie ameninţător. O altă poveste spune că studenţii de la Academia Militară, după ce furau inimile junelor naive, le promiteau întâlniri sub clar de lună, de care uitau. Petreceţi o zi la Palatul Brukenthal, cel mai mare muzeu din sud-estul Europei, fosta reşedinţă a baronului Samuel Von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei. Aveţi de explorat camere dedicate antichităţii cu temple dedicate zeilor, camere cu expoziţii din Evul Mediu, Muzeul Farmaciei, găzduit de o clădire în care a funcţionat prima farmacie de pe teritoriul ţării noastre. O altă piesă de rezistenţă a muzeului este biblioteca plină de volume ale mănăstirii dominicane şi ale patricienilor sibieni. Dacă vremea e frumoasă, vizitaţi şi Muzeul Satului, în aer liber, cu un lac imens, mori de apă şi poduri plutitoare.

Târg cu bunătăţi

Pe modelul faimoaselor pieţe de Crăciun din Viena, Praga sau Budapesta, din 26 noiembrie 2011 şi până pe 3 ianuarie 2012, sibienii vă aşteaptă la Târgul de Crăciun din Piaţa Mare. În fiecare an creează atmosfera de linişte şi bucurie specifică Crăciunului şi vă invită să descoperiţi bunătăţile din căsuţele comercianţilor, să cântaţi şi să dansaţi alături de artişti. Turtă dulce, castane coapte, gulaş şi mâncăruri tradiţionale argentiniene, toate sunt servite în căsuţele „vegheate“de bradul înalt de 25 de metri. De asemenea, este amenajat şi un mic parc de distracţii pentru copii.

Sărbătoarea lolelor

Pe 28 decembrie în comuna Chirpăr, lângă Sibiu, asistaţi la o sărbătoare veselă! Alaiul simbolizează înmânarea lăzii de breaslă noilor conducători şi calfelor, fiind însoţiţi de personaje costumate comic, numite lole, care protejează lăzile. Grupurile sunt  formate din femei, bărbaţi şi copii, iar punctul culminant este reprezentat de ridicarea măştilor tuturor participanţilor. Prin pocnete şi zgomotul tălăngilor, ei alungă spiritele rele. După spectacol, lolele merg pe la case, unde sunt servite cu vin, sarmale şi gogoşi, petrecând până dimineaţa.

Râşnov – legende medievale

La 143 km de Sibiu, Râşnovul vrea să propună oaspeţilor o poveste aparte în care legende romantice cu cavaleri şi prinţese sunt reconstituite în cetatea medievală, muzica istoriei se aude în bisericile oraşului, iar aerul curat, liniştea, mâncarea bună vă întâmpină în pensiuni. Vizitaţi Cetatea Râşnov bine păzită de o gardă care impresionează prin costumaţia de secol XVII. Râşnov era o localitate de tranzit între Ţara Românească şi Transilvania, care a avut o economie foarte bună, motiv pentru care s-a şi dorit a fi cucerită. Oamenii s-au adăpostit aici, au pus acoperiş de ţiglă ca să nu pătrundă focul şi au săpat o fântână adâncă de 146 de metri care a ţesut şi legende, una dintre ele spunând că a fost săpată de doi prizonieri turci timp de 17 ani cu promisiunea eliberării lor.Şcoala, o biserica, dar şi fântâna s-au păstrat până în zilele noastre. Veţi rămâne impresionaţi de măiestria cetăţii, de atmosfera de mister ce pluteşte în aer, dar şi de trecutul care parcă se deruleză ca un film printre ruine, ziduri şi păduri. Toată frumuseţea locului poate fi admirată prin binoclul existent în cetate, iar la înălţime, într-un loc special amenajat, veţi vedea Munţii Bucegi, Piatra Craiului şi Depresiunea Braşovului.

Sibiu – Calendarul cepei şi ursita fetelor

La vest de Sibiu, sărbătorile ţin 12 zile, din Ajunul Crăciunului pâna la celebrarea Sfântului Ion. La eveniment participă tot satul, deşi colindă doar copiii şi flăcăii (strânşi în cetele junilor) la una din marile sărbători ale Mărginimii, Întâlnirea Jocurilor. Unii dintre localnici încă mai respectă tradiţiile şi cred că în noaptea de Anul Nou umblă norocul pe drum. De aceea, nimeni nu închide porţile casei ca să  poată intra norocul la ei; agricultorii fac calendarul cu ceapă pentru a vedea ce luni sunt ploioase, iar fetele recurg la diferite superstiţii pentru a-şi afla ursita. Revelionul la Sibiu, la Hotel Marion Poiana 3* costă de la 850 lei/pers./pachet, pentru 3 nopţi cazare cu pensiune completă, agrement, masă festivă de Revelion, carnaval. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel.:021.311.55.20.

Râşnov - aventuri extreme

Într-o zonă liniştită, cu o panoramă deosebită spre Cetatea Râşnovului şi Munţii Piatra Craiului, Pensiunea Redis oferă relaxare în jacuzzi şi în sala de proiecţie a filmelor. Echitaţie, drumeţii, concurs de tir, rapel, alpinism – toate sunt disponibile în această zonă, iar în preajma sărbătorilor veţi asista la ceremonialul tăierii porcului. La doar 15 minute, puteţi exersa schiul şi plimbările cu sania la Poiana Braşov sau alegeţi să fiţi oaspeţii Castelului Bran şi ai oraşului Braşov. Revelionul costă de la 732 lei/pers., 4 nopţi cazare. Găsiţi oferta la agenţia Christian Tour, www.christiantour.ro, tel.: 021.369.98.35.

Bran – Moeciu, festin la Mama Cozonacilor

Iarna la Bran vă oferă senzaţia că timpul a îngheţat. Copacii sunt încărcaţi de zăpadă, casele sunt frumos decorate, iar zurgălăii de la săniile cu cai aşteaptă nerăbdători să răsune. Oaspeţii sunt invitaţi la un ceaun de tochitură pregătită la foc de fag, murături asortate, brânzeturi în coajă de brad (specifice Branului), cârnaţi proaspeţi şi la un pahar de ţuică sau vin fiert. Nimic nu se compară cu şemineul de la Pensiunea Casa Serena de unde puteţi admira priveliştea încântătoare oferită de Munţii Bucegi sau puteţi mânca pe săturate cozonaci chiar de la mama lor: Pensiunea Mama Cozonacilor. Revelionul la Casa Serena costă de la 551 lei/pers., iar la Mama Cozonacilor – de la 1.374 lei/pers. la agenţia Christian Tour, www.christiantour.ro, tel.: 021.369.98.35.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-22

Mai multe imagini:
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom

Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom

Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion cu juni şi lole la Sibiu. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: revelion, lole, juni, sibiu, rasnov, bunatati, legende medievaleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image