2018-12-12 00:56


Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!

Budapesta a pregătit un mix de petreceri la cumpăna dintre ani: cele exclusiviste sunt la Operă, petrecerile clasice sunt pe vapor, iar cele mai populare şi animate bairamuri au loc în plină stradă.

Petreceri elegante sau casual

Vecinii maghiari sunt foarte buni la petreceri şi caută de fiecare dată o ocazie pentru a mânca şi a bea bine, iar unul din aceste momente speciale este ultima zi a anului, Szilveszter, în limba maghiară. Pregătirile pentru anul nou încep cu câteva săptămâni înainte, iar în unele dintre cele mai populare locuri de divertisment va trebui să faceţi rezervare înainte de data efectivă.

Îi puteţi spune „rămas bun“vechiului an pe un vas care face o plimbare pe Dunăre. Aici cântăreţii, dansatorii şi muzicienii talentaţi de la Opera de Stat din Ungaria şi de la Operetă se întrec pe ei înşişi în fiecare an şi oferă capodopere clasice. Programul de Revelion include şi dans din buric, dans step şi dansuri populare maghiare. O cină reuşită şi o panoramă cu oraşul frumos iluminat poate face noaptea dintre ani de neuitat. Tarifele pornesc de la 49,61 euro/adult şi 41,90 euro/student. Balul de Anul Nou de la Opera din Budapesta este o petrecere exclusivistă unde trebuie să vă îmbrăcaţi la patru ace şi să purtaţi mască. Programul începe cu un concert de gală susţinut de cântăreţii şi baletul Operei şi Orchestrei Filarmonice. După aceea, vă delectaţi cu mâncăruri delicioase şi dans până în zori.

Dacă nu aţi planificat ceva special pentru noaptea dintre ani, Budapesta este pregătită cu sărbători pe stradă. Trei locuri sunt în centrul atenţiei pentru festivităţile în aer liber din fiecare an. Dacă se întâmplă se ajungeţi într-unul dintre ele, distracţia e garantată.

În piaţa Vörösmarty, lângă faimoasa stradă Vaci utca şi zona pietonală din jur, Sărbătorile de iarnă încep cu mult înainte de Crăciun şi ţin până în primele zile din ianuarie. De anul nou, veţi găsi aici concerte live cu trupe din întreaga lume, spectacole de teatru, precum şi un târg al artizanilor şi meşteşugarilor cu produse care vă luminează sărbătorile. În Piaţa Oktogon vor fi concerte de muzică pop şi rock, precum şi cântăreţi locali şi DJ, veniţi special pentru turiştii străini. Chiar şi şampania de calitate este ieftină în Ungaria (costă 2,5 euro), iar focurile de artificii care spun bun venit anului nou sunt spectaculoase.

Superstiţii care aduc noroc

Cele mai multe tradiţii maghiare de anul nou sunt legate de alimente. Dacă pe masa din ajun aveţi feluri de mâncare cu fasole sau linte, noul an va fi bogat. Alegeţi şi friptura de porc în ajun pentru a avea noroc pe tot parcursul anului! Mesele consistente cuprind delicatese internaţionale şi mâncăruri gustoase locale, multe dintre ele picante, pregătite cu boia de ardei. Gustaţi gulaş (cu legume, carne de vită, boia de ardei) şi celebrii cârnaţi Frankfurt, cu hrean şi muştar!

Spa şi prăjituri cu ciocolată

Arhitectural, Budapesta este un tur de forţă prin Imperiul Habsburgic, dar ştie să-şi îmbie oaspeţii şi cu cele mai savuroase prăjituri cremoase, cu frumoasele cafenele şi cu o baie de aburi la somptuoasele băi termale Gellért. Pentru fotografii spectaculoase alegeţi cel mai înalt punct János-hegy (Dealul Ioan) unde există un turn de 529 m. Într-o zi senină veţi vedea chiar şi munţii Tatra. Următorul punct de oprire este Citadella (Cetatea) pe Dealul Gellért. Autobuzul asigură transportul până în apropiere, după care trebuie să faceţi o excursie pe jos, dar merită efortul pentru că aici veţi găsi şi Statuia Libertăţii.

Nici o vizită nu este completă fără a devora Esterhazy torta, o prăjitură cu migdale şi ciocolată, la Gerbeaud – faimoasa cafenea cu numeroase candelabre şi un decor opulent. Foarte delicioase sunt şi Dobos torta – tortul de ciocolată - şi Rigó Jancsi, faimoasa prajitură-sandviş cu un strat gros de mousse de ciocolată.  După o zi de explorat Biserica gotică Matthias şi graţiosul Palat Regal, după shoppingul de pe Bulevardul Vaci utca (unde găsiţi mănuşi din piele lucrate manual, dantelă Halas şi porţelan Herend), meritaţi o sesiune de spa. Apa caldă vă aşteaptă în spa-urile publice din capitala Ungariei. Aşa cum francezii se întâlnesc la măsuţele cafenelelor şi finlandezii merg în familie la saună, locuitorii din Budapesta preferă băile publice pentru revigorarea organismului într-o atmosferă de sărbătoare. Socializează şi, în acelaşi timp, se bucură de efectele benefice ale apelor care includ calciu, magneziu, potasiu, fluor, sodiu, fiind ideale pentru afecţiunile musculare. Fie că doriţi să faceţi pe plac sufletului, fie că doriţi să aveţi grijă de corp, preţurile la băile istorice şi moderne din Budapesta sunt la fel de liniştitoare ca apa. Datorită subvenţiilor guvernamentale, biletele costă de la 2.800 de forinţi (aproximativ 9,52 euro, la cursul de schimb actual), iar un masaj de 20 minute costă 10,5 euro.

Gellért – spa-ul interactiv

Elegantul şi impresionantul centru Gellért relaxează corpul şi privirea. La intrare, gazdele vă oferă un prosop şi haine adecvate pentru incursiunea prin centrul spa, iar apoi vă conduc spre cabinele de schimb. Camera băilor termale arată ca o expoziţie de muzeu care se confruntă cu „inundaţii“.

Pereţii sunt acoperiţi cu gresie albastră şi verde, împodobită cu lalele şi caprifoi, iar piscinele semicirculare aşteaptă să te destindă la 36° C. O tăcere meditativă pare a fi modul preferat pentru a face baie, însă zgomotul apei acoperă schimbul de impresii ale răsfăţaţilor. Veţi observa diferenţa dintre cultura americană, care pune accent pe individ, şi spa-urile ungureşti - un mediu natural, ideal pentru interacţiunea socială. Urmează masajul cu uleiuri aromatice sau cu spumă şi muzică pe fundal.

Rudas, spa-ul cu izvoare medicinale

Elegantul Gellért contrastează însă puternic cu atmosfera exotică de la spa-ul Rudas, care se află într-o clădire realizată în mare parte de sultanul Pasha Sokoli Mustapha în 1578. În holul de la intrare puteţi bea apă cu proprietăţi curative, adusă de la izvoarele Attila şi Juventus. În interior, coloanele de marmură sprijină o cupolă mică (cu vitralii) care adăposteşte o piscină octogonală asupra căreia se revarsă razele soarelui. Baia se aseamănă cu cele din „O mie şi una de nopţi” şi oferă o un cadru romantic cu ajutorul luminilor. Apa caldă este precum boiaua de ardei: unii oameni vor doar un pic pe farfurie, alţii doresc foarte mult. În jurul piscinei principale există patru piscine mai mici, cu temperaturi de la 28° C la 40° C, iar atmosfera şoptită şi împrejurimile exotice oferă o evadare pe cinste.

Cocteiluri la jumătate de preţ

Oferta specială pentru Revelion la Budapesta, Danubius Hotel Flamenco 4* -de la 209 euro/pers., 3 nopţi cazare cu mic dejun şi cină de Revelion. Hotelul este situat în mijlocul dealurilor Buda, într-un parc liniştit cu un lac mic. Acesta oferă acces gratuit la centrul de wellness şi fitness, dotat cu o piscină interioară. În timpul popularelor „Happy Hours”, vă puteţi bucura de cocteiluri la jumătate de preţ. Barul Pinot Noir şi barul de la piscină îşi surprind oaspeţii cu gustări şi băuturi exotice. Găsiţi oferta la agenţia Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021.369.98.35.

Castane prăjite şi păpuşi în Piaţa de Crăciun

Dacă începeţi sejurul de Revelion mai devreme, mergeţi în Piaţa Vörösmaty tér, unde atmosfera este una cu totul specială. Veţi găsi păpuşi tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun, precum şi preparate tradiţionale ungureşti: cârnaţi pe grătar, celebrii cozonaci împletiţi, numiţi kürtős kalács, ştrudel şi castane prăjite. Pachetul Piaţa de Crăciun Budapesta costă 125 euro/pers. pentru transport cu autocar, 3 nopţi de cazare cu mic dejun hotel 4* în Budapesta, turul oraşului Budapesta, vizitarea Pieţei de Crăciun, excursie de o jumătate de zi la Godollo - Fostul Palat Imperial, program de shopping. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.311.55.20.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-19

Mai multe imagini:
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom

Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom

Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom
Revelion picant în Budapesta. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: Budapesta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...