2019-01-17 00:52


Risc crescut de retard mintal pentru copiii concepuţi prin fertilizare in vitro

 |  17:02
Risc crescut de retard mintal pentru copiii concepuţi prin fertilizare in vitro

Un studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie şi SUA, între 1982 şi 2007, pe un eşantion de 2.5 milioane de copii născuţi în Suedia, a relevat faptul că bebeluşii concepuţi printr-o anumită metodă de fertilizare în vitro prezentau un risc cu 18% mare de a suferi de un retard mintal.

Potrivit studiului publicat în Journal of the American Medical Association, aproape 31.000 de copii concepuţi prin fecundare in vitro, dintr-un eşantion de 2,5 milioane de copii născuţi în Suedia, între anii 1982 şi 2007, au cu 18% mai multe probabilităţi de a suferi de un retard mintal decât restul copiiilor. Acest procent ridicat s-a diminuat când cercetătorii au luat în calcul şi problemele adesea asociate cu naşterile multiple, frecvente în cazurile de fecundare în vitro.

Cercetătorii au analizat apoi şase metode diferite de fertilizare in vitro utilizate în Suedia, precum şi faptul de a utiliza sau nu embrioni congelaţi.

Una dintre metode, care constă într-o microinjecţie directă a unui spermatozoid în ovocit, care era utilizată în jumătate dintre cazurile de FIV şi recomandată mai ales pentru bărbaţii infertili, s-a dovedit a fi şi cea mai susceptibilă de a cauza retard mintal. Copiii concepuţi astfel aveau cu 51% mai multe riscuri de a dezvolta retard mintal, în comparaţie cu copiii concepuţi printr-o alta procedura FIV (93 de cazuri la 100.000, faţă de 62 de cazuri la 100.000).

În schimb, autorii studiului spun că procedura tradiţională de fertilizare in vitro nu prezintă riscuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: risc, copii, conceputi, fertlizare, in vitro, retard, mintal, studiu, bebelusi, suedia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...