2019-01-19 10:30


Robert De Niro, „şef” la Festivalul de Film de la Cannes

 |  20:23
Robert De Niro, „şef” la Festivalul de Film de la Cannes

Actorul american Robert De Niro va fi preşedintele juriului la Festivalulde Film de la Cannes, care se va desfăşura între 11 şi 22 mai, informeazălefigaro.fr.

"Aceasta este o ocazieunică pentru mine, deoarece este vorba despre cele mai bune filme de la cel maibun festival din lume", a declarat Robert De Niro.

"Deoarece am fost de două ori preşedinte al juriului, în anii '80, ştiucă nu va fi o sarcină uşoară nici pentru mine, nici pentru prietenii mei juraţişi sunt bucuros că Festivalul de la Cannes mi-a acordat acest rol", a maispus Robert De Niro, citat de AFP.

Robert De Niro "a intrat în istoria Festivalului de la Cannes cu primasa apariţie, în «Şoferul de taxi/ Taxi Driver», care a câştigat Palme d'Or, în1976", au spus Gilles Jacob şi Thierry Frémaux, preşedintele şi,respectiv, delegatul general al festivalului de la Cannes.

"Cu o versatilitate de cameleon, îşi creează personajele fără a ştidacă el se mulează pe caracteristicile lor sau ele se adaptează lapersonalitatea sa", au adăugat aceştia.

Anul trecut, juriul Festivalului de Film de la Cannes a fost prezidat decătre regizorul Tim Burton. În 2008, preşedintele juriului a fost actorul SeanPenn.

Actorul, regizorul şi producătorul Robert De Niro, în vârstă de 67 de ani, ajucat în peste 70 de filme şi a câştigat de-a lungul unei cariereimpresionante, ce a debutat în 1968, opt Globuri de Aur, două premii Oscar şiKennedy Center Honor. El este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi maiinfluenţi cineaşti din toate timpurile. Dublu câştigător al premiului Oscar,pentru rolurile din "Naşul: Partea II" (1975) şi "Taurul furios/Raging Bull" (1981), De Niro a făcut multe alte roluri memorabile, înspecial sub bagheta regizorală a lui Martin Scorsese, în filme precum"Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Băieţi buni/Goodfellas" (1990), "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991) şi"Casino" (1995).

Robert De Niro este unul dintre fondatorii celebrului Festival Internaţionalde Film Tribecca de la New York, înfiinţat în 2002 pentru a revitaliza viaţasocială şi activităţile economice din Manhattan, după atentatele teroriste dela 11 septembrie 2001, şi pentru a promova oraşul New York pe harta centrelorcinematografice internaţionale.

Robert De Niro va primi premiul pentru întreaga carieră - Cecil B. DeMilleAward - la cea de-a 68-a gală a Globurilor de Aur, organizată la Los Angeles,pe 16 ianuarie 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...