2018-10-18 19:29


Robotul Curiosity si-a facut selfie pe Marte

 |  20:25
Robotul Curiosity si-a facut selfie pe Marte

NASA a mai bifat o premiera in acest an: savantii l-au "invatat" pe Curiosity sa-si faca selfie pe Marte. Roverul Curiosity a "serbat" sosirea sa în faţa Namib Dune printr-o serie de fotografii de tip selfie realizate cu MAHLI, o cameră foto de înaltă rezoluţie ataşată braţului său robotic.

Deşi până acum au fost făcute mii de panorame, aceasta este singura imagine la 360 de grade cu puntea roverului aflat pe Planeta Roşie, relatează Daily Mail, citat de Mediafax.

Andrew Bodrov, unul din membrii International Virtual Reality Photography Association, a pus cap la cap seria de imagini pentru a crea un mozaic de aproximativ 30.000 de pixeli, mozaic ce cuprinde 138 de imagini, inclusiv cele cu puntea roverului şi braţul său robotic.   "Am realizat colajul în miniatură cu toate imaginile individuale care includ roverul, astfel încât să se poată vedea cât de multe cadre au fost luate pentru a se acoperi totul. Aproape de orizont a fost nevoie de 30 de cadre individuale pentru a acoperi toate cele 360 de grade, din jurul roverului", a explicat Andrew Bodrov.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-30

Mai multe imagini:
Robotul Curiosity si-a facut selfie pe Marte
zoom

TAGURI: curiosity, selfie, nasa, marte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...