2018-11-19 05:25


Romgermed, primul lanț de laboratoare care accesează fonduri UE

 |  15:49
Romgermed, primul lanț de laboratoare care accesează fonduri UE

Laboratoarele Grupului Medical Romgermed sunt primul și unicul lanț din România care a accesat fonduri europene pentru cercetare. În decursul timpului, Departamentul de Cercetare al Romgermed a mai realizat diverse studii și proiecte de cercetare.

În urmă cu un an și jumătate a fost creat și depus un proiect legat de implementarea de noi metode de investigație pentru una dintre problemele de prioritate mondială în îngrijirea medicală, reprezentată de boala  inflamatorie - un fenomen din ce în ce mai răspândit și mai des întâlnit, ca urmare a procesului de îmbătrânire a populației.

Criteriile de selecție au fost dintre cele mai riguroase. Proiectul Romgermed a fost selectat dintr-o întreagă serie de candidaturi datorită profesionalismului personalului angajat, dotărilor din laboratoare, performanței în procesele de analize de laborator, investițiilor continue și în cuantum de milioane de euro.

Proiectul inițiat de către Romgermed este în cadrul POS - CD (Programul Operațional Sectorial - Cercetare Dezvoltare) și are ca obiectiv principal cercetarea, dezvoltarea și invvarea în domeniile medicale. Rezultatele muncii pe care o va depune echipa de profesioniști în domeniu a Laboratoarelor Romgermed vor avea aplicabilitate clinică, respectiv strategii terapeutice în tratarea și vindecarea bolilor inflamatorii, în strânsă cooperare cu spitalele cu care lucrează Grupul Medical Romgermed.

În cadrul proiectului vor exista numeroase schimburi de experiență cu profesori și reputate cadre medicale din străinătate, specialiști de renume în domeniul medical și științific mondial. Timp de trei ani, specialiștii din cadrul Laboratoarelor Romgermed vor aduce sistemul medical din România în atenția omologilor din statele membre UE.

“Unele dintre principalele atuuri care ne-au asigurat câștigarea proiectului și accesarea fondurilor europene în acest sens au fost: echipele medicale și de cercetători care activează în cadrul Laboratoarelor Romgermed, procesele continue de pregătire la care profesioniștii noștri iau parte, fiind la curent cu cele mai noi tehnici și metode de lucru din domeniu, aparatura ultra-performantă (unele dintre ele unice în România), rezultatele excelente, dar și încrederea pe care pacienții o au în laboratoarele noastre. Contează enorm ca atunci când vom avea invitați din țări precum Franța sau Germania - unii dintre liderii în medicină la nivel mondial -, aceștia să găsească în Laboratoarele Romgermed omologi la același nivel de pregătire și dedicare, dar și aparatură la aceleași standarde”, susține Ramona Beloiu, director medical al Diviziei Laboratoare a Grupului Medical Romgermed și director de proiect.

3 milioane de euro într-un nou laborator

 

Odată cu implementarea acestui proiect, Grupul Medical Romgermed va construi un nou laborator ultraperformant, aliniat la standardele din cele mai dezvoltate țări în această arie, investiția ridicându-se la 3 milioane de euro. “Considerăm acest pas ca fiind unul nu doar important, ci extrem de benefic pentru sistemul medical din țara noastră. Romgermed a pus întotdeauna pacientul pe primul plan, așa cum este și firesc. Iar semnarea acestui contract, prin care se va implementa un proiect cu un puternic caracter de cercetare, diagnostic și tratament, își va produce efecte vizibile în tratamentul ce se va acorda pacientului”, afirmă Ramona Beloiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-31

TAGURI: romgermed, fonduri, laborator, investigatii, boala, inflamatorie, medici, specialisti, investitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...