2018-12-14 19:34


Romprest ia EcoAtitudine în şcolile din sectorul 5 şi Ilfov

 |  21:00
Romprest ia EcoAtitudine în şcolile din sectorul 5 şi Ilfov

EcoAtitudine - Responsabilitate, Informaţie, Acţiune, campanie iniţiată de Romprest şi Grupul de Presă REPORTER, şi-a desemnat câstigătorii în cadrul unei festivităţi de încheiere a primei părţi a proiectului.

Festivitatea de premiere a fost organizată în incinta Centrului de Pregătire al Pompierilor “General de Brigadă Corneliu Stoicheci”, eveniment la care au luat parte reprezentanţii şcolilor participante la proiect şi partenerii campaniei. Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în 6 şcoli din judeţul Ilfov şi 5 şcoli din Bucureşti şi a constat în organizarea unui concurs între cele 11 şcoli din judeţul Ilfov şi Bucureşti privind colectarea selectivă a deşeurilor din PET-uri, carton, hârtie, dar şi a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Partenerul principal al campaniei EcoAtitudine privind logistica şi implementarea proiectului, Romprest, a avut rolul principal în criteriul de selecţie a câştigătorilor. Compania Romprest Service a dotat toate şcolile participante la proiect cu iglu-uri în vederea colectării selective, a colectat şi gestionat toate cantităţile de deşeuri provenite din acţiunile de precolectare ale celor aproximativ 7.000 de copii (clasele I-VIII) din cadrul şcolilor participante la proiect. Copiii prezenţi la festivitate au primit din partea Romprest şi ai Grupului de Presă REPORTER rucsaci cu rechizite şi dulciuri. 

EcoAtitudine este desfăşurat în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Ilfov, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

Câştigătorii primei etape EcoAtitudine (15 martie-31 mai 2011) au fost desemnaţi astfel:

Categoria DEEE-uri:

LOC I  Judeţul Ilfov: Şc. nr. 1 Brăneşti -  calculator

LOC I  Bucureşti: Şc. nr. 139 Sector 5 -  calculator

LOC II  Bucureşti: Şc. nr. 128 - videoproiector

LOC II Judeţul Ilfov: Şc nr. 1 Baloteşti - videoproiector

Categoria Reciclabile (câştigătorii au primit 2 excursii la două dintre societăţile economice ce realizează tratarea şi valorificarea deşeurilor, Esox şi GreenWee).

LOC I: Şc. nr. 1 Dascălu

LOC II: Şc. nr.  2 Moara Vlăsiei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...