2018-12-19 18:07


S-a inventat steriletul masculin!

 |  19:40
S-a inventat steriletul masculin!

Vasectomia, adică procedura chirurgicală de îndepărtare a canalelor deferente, prin care sperma ajunge din testicule, în uretră, ar putea fi curând înlocuită de o procedură mai simplă și care nu produce efecte ireversibile asupra capacității reproducătoare a bărbaților. Germanul Clemens Bimek a inventat un întrerupător care se atașează la canalele deferente și poate bloca înaintarea spermei, bărbații respectivi devenind temporar sterili.

Botezat după numele inventatorului, steriletul masculin Bimek SLV este realizat dintr-un polimer des folosit în implanturi medicale și se instalează ușor, în urma unei proceduri minim invazive, ce durează 30 de minute și nu necesită recuperare, informează Discovery.com. Se montează câte un întrerupător (sau valvă) având dimensiunea de aproximativ 1,5 cm, pentru fiecare din cele două canale deferente. Întrerupătorul are și un mecanism de siguranță, care previne acționarea accidentală.

Bimek a testat prototipuri ale steriletului său începând cu luna iunie 2009 și nu a constatat de atunci efecte secundare. În prezent, se caută voluntari pentru testarea steriletului Bimek la scară largă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

GALERIE MEDIA


TAGURI: sterilet masculin, canale deferente, bimek slv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...