2017-01-22 16:21

SPECIAL


S-a lansat ''condimentul'' care convinge creierul să controleze pofta de mâncare

 |  19:05
S-a lansat ''condimentul'' care convinge creierul să controleze pofta de mâncare

O companie dinCalifornia a lansat pe piaţă un nou produs care ar putea fi un progresimportant în procesul de scădere în greutate. Compania a realizat un praf carese presară peste mâncare, o modalitate inovatoare de a convinge creierul săcontroleze apetitul, informează howlifeworks.com.

Teoriacare stă la baza produsului este că oamenii mănâncă mai mult decât ar aveanevoie. De ce? Se pare că acesta este modul în care creierul uman esteprogramat. De-a lungul istoriei evoluţiei noastre, alimentele au fost limitate.Astfel, pentru a supravieţui, oamenii au fost nevoiţi să mănânce cât mai multîn scopul de a asigura supravieţuirea, ori de câte ori alimentele eraudisponibile.

Cercetătoruldr. Alan Hirsch, care a studiat modul în care simţurile noastre, în specialmirosul şi gustul, afectează funcţionarea creierului, a observat că mulţipacienţi care şi-au pierdut mirosul şigustul au o creştere rapidă în greutate. Omul de ştiinţă susţine că anumitemirosuri şi gusturi acţionează asupra creierului pentru a controla apetitul.

Dr.Hirsch a studiat sute de compuşi şi, după ani de cercetare, a elaborat un prafincolor care se presară peste mâncare. Studiile au demonstrat că acest produsareun impact puternic asupra centrului corpului de control al apetitului.Apoi, a introdus acest produs în testarea unor persoane ce doreau să piardă îngreutate.

Rezultateleau fost semnificative. Pe o perioadă de şase luni, 1.436 de femei şi bărbaţi aupresărat produsul peste tot ceea ce au mâncat. Ei au pierdut aproape 15% dingreutatea corporală totală. Participanţii au obţinut aceste rezultate fără aface exerciţii fizice sau a ţine dietă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image