2018-12-14 06:00


S-a născut un pui de rinocer de Sumatra, specie aflată pe cale de dispariţie

 |  12:00
S-a născut un pui de rinocer de Sumatra, specie aflată pe cale de dispariţie

Un rinocer de Sumatra, specie extrem de ameninţată, s-a născut sâmbătă în captivitate, eveniment excepţional care s-a întâmplat doar de trei ori într-un secol, a anunţat un oficial al adăpostului indonezian unde a avut loc naşterea.

“Ratu, o femelă rinocer, a născut un bebeluş mascul. Mama şi bebeluşul se simt foarte bine”, a declarat AFP Widodo Ramono, oficial al adăpostului pentru rinoceri din parcul Way Kambas, aflat pe insula Sumatra.

Mic, păros şi cu corn dublu, rinocerul de Sumatra se numără printre speciile de animale cele mai ameninţate cu dispariţia. În prezent ar exista doar 200 de exemplare în sălbăticie, în Indonezia şi Malayezia, după ce populaţia a scăzut la jumătate în ultimii 20 de ani.

Victimă a braconierilor şi mai ales a distrugerii habitatului lui natural, rinocerul de Sumatra a devenit unul din simbolurile luptei împotriva defrişărilor masive din Indonezia. Potrivit apărătorilor mediului, 2 milioane de hectare de păduri din arhipelag dispar anual, echivalentul a şase terenuri de fotbal pe minut. Pădurile cad victimă “febrei uleiului de palmier”, în ultimii ani mărindu-se considerabil plantaţiile de palmieri de ulei pentru satisfacerea nevoii crescânde de biocarburanţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-02

TAGURI: Sumatra, rinocer, rar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...