2019-01-22 06:37


Samsung intră pe piața auto

 |  15:31
Samsung intră pe piața auto

Samsung Electronics va cumpăra Harman International Industries, companie care activează în domeniile auto și audio, pentru 8 miliarde de dolari, scrie EvoNews.com.

Tranzacția 'va da Samsung o prezență semnificativă pe piața tehnologiilor interconectate, un sector mare care crește rapid, în mod particular în domeniul electronicelor auto, care a fost o prioritate strategică', a anunțat compania coreeană.

Samsung estimează că această piață va ajunge la 100 de miliarde de dolari până în 2025. Samsung va plăti 112 dolari pe o acțiune Harman în cash, nivel cu 28% mai mare față de prețul de vineri al titlurilor. Harman este liderul de piață în domeniul soluțiilor de conectare a mașinilor la internet, mai bine de 30 de milioane de vehicule fiind în acest moment echipate cu soluțiile sale sau cu sisteme audio produse de către compania americană. Aproximativ 65% din veniturile anuale ale Harman, care se cifrează la 7 miliarde de dolari, vin din domeniul auto.

Între acestea se regăsesc sistemele de divertisment de la bordul mașinilor, soluții de telematică sau de siguranță, plus sistemele sale audio. Harman International Industries proiectează și realizează sisteme de bord pentru mașini și deține mărcile audio Harman/Kardon și JBL, dar și Soundcraft, AKG Accoustics, Crown Audio, plus segmentul automotive al brandului Bang & Olufsen. Samsung notează că Harman are comenzi în valoare de 24 de miliarde de dolari din domeniul auto.

Afacerea vine în contextul în care grupul coreean caută să își diversifice sursele de creștere, după ce în ultimele luni s-a confruntat cu dezastrul privind telefoanele Note 7, care explodau sau luau foc. Samsung încearcă de mai mult timp să intre pe piața auto. În această vară, Samsung a preluat 4% din acțiunile producătorului chinez de mașini electrice BYD, pentru 449 de milioane de dolari. BYD este sprijinit și de către miliardarul american Warren Buffett.

De asemenea, presa a scris că Samsung a dorit să preia producătorul de piese Magneti Marelli, deținut de către Fiat Chrysler. Samsung a mai deținut o subsidiară care produce autoturisme. Numită Samsung Motors, aceasta a fost vândută în anul 2000 către Renault. Grupul Samsung mai deține încă o participație minoritară de 20% în companie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-14

TAGURI: samsung, piata auto, harman industries
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...