2018-10-18 13:09


Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!

Crăciunul a fost întotdeauna asociat cu iernile garnisite cu zăpadă şi cinele în familie la lumina şemineului. Ce ar fi să înlocuiţi omătul cu nisipul strălucitor şi cu briza mării sau cu o sesiune de spa berlineză?

Plajă de Crăciun în regatul Arabiei

Deşi decoraţiunile de iarnă nu apar până în decembrie, mall-urile şi magazinele din Dubai sunt chiar mai festive decât cele din ţările creştine. Ce-i drept, brazii şi oamenii de zăpadă sunt mai populari decât scenele Naşterii Domnului, dar satul lui Moş Crăciun este plin cu elfi, căsuţe de turtă dulce şi pinguini, iar mesajul este clar: de Crăciun sunteţi bineveniţi în Dubai, mai ales dacă aveţi ceva bani de cheltuit. Aproape toate hotelurile oferă prânzuri de Crăciun, brunch-uri şi dineuri acompaniate de colinde şi vizite ale Moşului, iar bisericile catolice creează o atmosferă magică cu slujbe şi concerte. Oaspeţii se pot bucura de noutatea unui picnic de Crăciun pe plajă, şi, de aici, în numai o oră pot fi pe pârtiile de schi din Mall of the Emirates sau la unul din cele trei patinoare interioare. Jumeirah Beach este una dintre cele mai bune plaje din Dubai, cu nisip alb, presărată cu hoteluri şi cluburi şi mărginită de ape turcoaz. La Jumeirah Hotel Beach, puteţi călători culinar în Maldive, la Restaurantul Johara. 25 decembrie nu este o sărbătoare legală în Dubai, aşa că toate magazinele şi transportul public sunt operaţionale pentru ziua cea mare şi nu trebuie să vă faceţi griji dacă aţi uitat să cumpăraţi ceva pentru Crăciun! La masă puteţi alege curcani rotisaţi cu legume şi o selecţie de budinci de vanilie, prăjituri şi produse de panificaţie create special pentru sezonul festiv. Puteţi încerca şi kubbeh, preparat din grâu fiert, sare, piper şi ceapă, însoţit de carnea de pui şi orez şi nu uitaţi să gustaţi plăcintele!

Pomi cu turtă dulce la Viena

Pe 12 noiembrie, Viena a dat startul Sărbătorilor de iarnă, cu beculeţe, instalaţii şi atmosferă specifică. S-a deschis prima piaţă de Crăciun din Rathauspark, care vă îmbie cuinimi din turtă dulce, castane coapte, fructe confiate şi boabe aromate, toate de vânzare la circa 150 de standuri. În interiorul Primăriei, la Sala Mare, copiii pot construi propriile ambarcaţiuni din lut, hârtie şi sticlă care devin cadourile lor de Crăciun sau pot prepara prăjituri cu vanilie. Cei mai apetisanţi sunt brazii plinicu inimi din turtă dulce “Herzelbaum” şi oficiul poştal al lui Moş Crăciun.

Această piaţă este deschisă între 12şi 24 decembrie, zilnic de la 10 a.m. la 10 p.m. Un alt târg cu tradiţie în Viena este cel din faţa Palatului Schonbrunn, reşedinta de vară a împăraţilor austrieci. Aici se organizează concerte festive, de la colinde la muzică clasică, iar pasionaţii de dulciuri îşi pot pregăti propria prajitură de Crăciun la Brutăria Imperială. Piaţa este deschisă în perioada 19 noiembrie - 26 decembrie 2011, zilnic de la 10 am la 9 pm. În Piaţa Altwiener copiii fac un tur cu poneii, o plimbare cu trenuleţul sau se dau în carusel.

Let's party în Berlin

Dacă îi întrebaţi pe berlinezi ce le place în capitala germană ochii lor vor sclipi. Unii vor vorbi despre bucuria libertăţii postcomuniste, alţii vor povesti cu entuziasm de viaţa de noapte trepidantă din zona Kreuzberg, sau vor descrie întocmai creaţiile designerilor din cartierul Friedrichshain. Berlin vă uimeşte, vă arată viitorul în Reichstag, clădirea Parlamentului german, şi vă poartă în trecut la Muzeul Evreiesc şi la Zidul Berlinului. Nostalgicii, iubitorii de petreceri, trendsetterii vor descoperi un oraş cu multe personaje - diferit de fiecare dată când îl privesc, dar întotdeauna primitor. La cumpăna dintre ani, cele mai bune petreceri în aer liber sunt la Poarta Brandenburg, un arc de triumf din secolul XVIII care, mai târziu, a devenit asociat cu căderea Zidului Berlinului şi cu scenele de celebrare. Combinaţia de muzică şi lumină, scena, vedetele internaţionale, DJ-ii, ringurile de dans şi artificiile spectaculoase fac o petrecere pe cinste condimentată cu celebrii cârnaţi cu pudră de curry. Cabaretele glamouroase din anii '20, muzica clasică din sălile fastuoase de concerte şi cluburile cu muzică techno atrag ca un magnet petrecăreţii în zonele Kreuzberg şi Friedrichshain.

Universul lego şi călătorie la 200 m

Pentru o primă incursiune în oraşul cosmopolit începeţi cu Muzeul Island aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Găzduieşte cinci dintre cele mai importante muzee din Berlin, printre care Neues, care adăposteşte bustul lui Nefertiti şi spectaculosul Pergamonmuseum, cu cele mai mari colecţii arheologice. Veţi avea parte de o plimbare printr-o serie de structuri uluitoare, de la Altarul Pergamon (170-159 î.Hr.), recreat parţial, la Poarta Milet şi Poarta Ishtar din Babilon, datând din timpul domniei Regelui Nabucodonosor (605-563 î.Hr.). Potsdamer Platz, cu arhitectura sa modernă şi cupola impresionantă a Centrului Sony, este un loc distractiv, ideal pentru vizite, un film bun la cinematograf şi explorarea unui muzeu al filmului. Cea mai mare atracţie pentru vizitatorii tineri este parcul tematic Legoland. Berlinul în miniatură este construit cu 1,5 milioane de cuburi Lego şi oferă o aventură pe aleile făcute complet din Lego. Parcul are şi un spaţiu unde copiii pot fi creativi şi îşi construiesc propria capodoperă. În numai 40 de secunde veţi urca la 200 de metri altitudine pentru a vedea Berlinul la 360 de grade şi apoi merită să luaţi masa la restaurantul rotativ din Turnul Televiziunii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-06

Mai multe imagini:
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom

Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom

Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom
Sărbători cu fast pe Mapamond. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: craciun dubai, regatul arabiei, viena, berlin, mos craciun
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...