2017-01-17 09:35

SPECIAL


Şarm şi relaxare în Costa Brava

 |  21:00
Şarm şi relaxare în Costa Brava

Uită de hotelurile înalte, de plajele aglomerate, de chips-uri şi cafenele pline de zumzet! La nord de oraşul Palamós, Costa Brava este locul liniştit unde întinderile de nisip sunt amplasate în golfuri mici, încadrate de restaurante elegante care servesc peşte proaspăt.

Aici îşi iau vacanţele de vară catalanii dornici să evadeze din agitaţia marilor oraşe. Orăşelul Calella de Palafrugell este alegerea perfectă, de-a dreptul fermecător, cu o piaţă centrală unde localnicii şi turiştii se adună seara devreme pentru promenadă, bârfe, ceva jocuri şi cântece înainte de cină. La început de toamnă vremea este încă blândă şi Marea Mediterană garantează o baie caldă şi mătăsoasă. Special pentru firile boeme, între 8 şi 12 octombrie, în Palafrugell se organizează Festivalul de Jazz Costa Brava.La nord-est de Barcelona, la graniţa cu Franţa, găsiţi golfuri de aur, cu nisip şi plaje premiate cu Steagul Albastru, care abia aşteaptă să fie vizitate. Sunteţi chiar în pragul regiunii luxuriante Emporda - excelentă pentru mersul pe jos sau cu bicicleta, dar şi pentru explorarea satelor medievale cu cele mai gustoase delicatese culinare spaniole.

Girona şi secretele filmului

Poate fi considerată o mini-Barcelona cel-a captivat chiar şi peNapoleon, care a dat lupte aprige pentru cucerirea acestui tărâm, dar fără rezultat. Scăldat de râul Onyar, oraşul medieval somnoros atrage o mulţime de turişti care pornesc la plimbare de la pasarela de piatră antică. De aici, admiră oraşul şi se plimbă apoi ore în şir prin Call, cartierul labirintic vechi, cu alei înguste, abrupte şi benzi cu numeroase, cu case vechi de piatră, presărate frumos de-a lungul meterezelor râului Onyar. Terasele caselor sunt inundate de flori ce se îmbină perfect cu ruinele, catedralele medievale şi alte comori istorice. Vizitaţi Muzeul Cinematografului, unde veţi vedea un filmuleţ de vreo şapte minute, în care se prezintă modul în care omul a încercat, din cele mai vechi timpuri, să creeze un fel de realitate, să vadă personaje halucinante sau să aducă realitatea dintr-o altă parte a lumii. Veţi călători în era cinematografului de la camera obscură (primul aparat de proiecţie), la aparatul de proiecţie cinematografică "àla Lumiere" şi până la Charlie Chaplin - starul filmului mut. După film, luaţi drumul Băilor Arabe, unul din exemplele cele mai importante de arhitectură maură din secolul al XI-lea, o incursiune fascinantă prin camera caldă, camera fierbinte şi camera rece.

Tossa de Mar, vedeta Costei Brava

Hollywood-ul a ajuns aici la începutul anilor 1950 şi a pus Tossa de Mar pe harta lumii cu producţia "Olandezul Zburător", avându-i în roluri principale pe Ava Gardner şi Frank Sinatra. O statuie a actriţei a fost ridicată în oraşul vechi în onoarea şederii ei aici. Plajele de caşmir de pe linia de coastă atrag spre relaxare şi băi revigorante în apele călduţe.Faleza este împânzită zilnic de sute de turişti, dar parcă mai captivantă este istoria şi cultura care vă îmbie în Villa Vella (cartierul vechi) – singurul orăşel medieval fortificat din Catalunya. Păstrează vechiul şarm spaniol cu metereze, turnuri şi case vechi transmise din generaţie în generaţie. Muzeul Municipal se mândreşte cu lucrări de artă modernă, dar şi cu descoperiri arheologice din vremea romanilor. Nu e timp de plictiseală, cu mic cu mare urcaţi apoi într-o maşină cu direcţia water park! Veţi găsi tobogane în zig-zag, piscine pentru întreaga familie şi hidroterapie. La 30 km de Tossa găsiţi Complexul Marineland cu cei mai simpatici delfini, lei de mare, spectacole cu papagali, o minigrădină zoologică şi un lac navigabil. Exploraţi şi coastele parfumate de păduri, unde e loc de un picnic pe cinste cu brânză, pâine, chorizo (mezeluri iberice) şi vin.

Noapte medievală la Castelul Palafolls

Aşezat într-o poziţie strategică, castelul a fost construit pentru a controla drumul de la Girona la Barcelona, de-a lungul coastei. Veţi fi întâmpinaţi în sala mare a castelului de către contele şi contesa care vă invită la poze, iar apoi veţi merge în sala unde se va servi cina. În timp ce vă delectaţi cu mâncarea gustoasă, cavalerii castelului vor pregăti numere de echitaţie şi dueluri. Veţi vedea cum mânuiesc adevăraţii maeştri săbiile, scuturile şi macetele (cuţitele). După cină, urmează petrecerea din sala de bal, cu muzică live.

Acasă la Dali

Oraşul Figueres, locul de naştere al lui Salvador Dali, găzduieşte un muzeu unic în lume, creat de artist, o clădire fuchsia suprarealistă, acoperită cu un ou gigant. Aici se păstrează o canapea în formă de buze şi o miniatură a Granadei. La doar câţiva kilometri distanţă, în Cadaques veţi descoperi casa copilăriei lui Dali, desprinsă parcă dintr-o carte poştală cu un sat catalan. Casele de un alb izbitor, cu acoperişuri de ţiglă roşie, străduţele pietruite, munţii falnici şi marea de un albastru cobalt fac întreg spectacolul.

Vizite în Barcelona

Hotel H Top Amaika 4* - de la 375 Euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu pensiune completă, apă şi vin la masă, o excursie opţională, asistenţă turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021.369.98.35. Amplasat la doar câteva minute de mers de plaja cu nisip auriu, acest hotel vă oferă o vacanţă însorită în zona rezidenţială liniştită din Calella. Veţi găsi aici plaje decorate cu steag albastru şi golfuri retrase. De asemenea, puteţi petrece o zi plăcută în magnificul oraş Barcelona, unde merită să vizitaţi Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi şi celebra arteră de cumpărături Rambla.

Santa Susanna

Fieste spectaculoase Hotel H Top Royal Sun 4* - de la 399 Euro/persoană, transport cu avionul, taxele de aeroport şi un bagaj de cală, transferuri, 7 nopţi cazare şi pensiune completă, un pahar cu vin şi apă minerală, o excursie de o jumătate de zi, asistenţă turistică în limba română. Detalii pe , tel. 031.226.33.25. Hotelul este situat în staţiunea Santa Susanna, renumită pentru fiestele sale numite sardanes, cu muzică ritmată, dans, petreceri pe stradă şi focuri de artificii. Vă împrieteniţi repede cu locuitorii care vă prind în dansul lor tradiţional, Sardana. Trebuie doar să întindeţi larg braţele şi să dansaţi în cerc, simbolul unităţii pe tărâm catalan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13

Mai multe imagini:
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom

Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom

Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Şarm şi relaxare în Costa Brava
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image