2019-02-21 07:58


Sateliţii Chinei ameninţă supremaţia lui Google Earth

 |  18:29
Sateliţii Chinei ameninţă supremaţia lui Google Earth
China şi-a lansat, pe 21octombrie, propriul serviciu public online de cartografiere prin satelit, ce varivaliza cu deja celebrul Google Earth.

CompaniaGoogle şi China sunt într-un oarecare conflict încă de anul trecut, atunci cândun serios atac informatic lansat de pe teritoriul chinez asupra serverelorcolosului american i-a determinat pe şefii Google să îşi retragă serviciul din ţaraasiatică.

Momentan,pentru teritoriile din afara Chinei, aplicaţia "Map World", cum senumeşte noul serviciu de imagini prin satelit, oferă doar fotografii de la marealtitudine, obiectivele din interiorul ţării fiind singurele care pot fiobservate la nivel de alee.

Googlenu a aplicat pentru o licenţă de cartografiere online în China, dar serviciulde imagini prin satelit al companiei este accesibil de pe computerele de aici.Conform regulilor emise în luna mai de Biroul pentru Monitorizare şiCartografiere, acele companii care oferă online hărţi şi servicii de localizaretrebuie să aplice pentru o licenţă. Ca să facă acest lucru, firmele trebuie săîşi păstreze stocate datele cartografice în servere de pe teritoriul ţăriimonitorizate. În acest moment, Google nu deţine servere în China.

Daraceasta nu este singura incompatibilitate între cele două entităţi. Pagina devideo-sharing a companiei Google, YouTube, şi serviciul foto Picasa sunt ambeleblocate pe teritoriul chinez, chiar aplicaţia Google docs fiind uneori accesată cu dificultate. Iar mainou, căutările pe internet efectuate în China îi direcţionează pe utilizatori cătremotoarele de căutare naţionale, stabilite în Hong Kong.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...