2018-07-23 06:41


SFATURI IMPORTANTE. Cancerul de piele poate fi prevenit

 |  17:05
SFATURI IMPORTANTE. Cancerul de piele poate fi prevenit

Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer care afectează atât bărbaţii, cât şi femeile într-un număr de aproximativ un milion de oameni în fiecare an şi există mulţi factori care determină acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab etc.

Plante miraculoase

•           Astragalus (Astragalus membranaceus) este un antineoplazic care permite sistemului imunitar să ajute la prevenirea creşterii canceroase. Astragalus, de asemenea, ajută celulele sistemului imunitar să recunoască celulele canceroase. Este foarte eficient utilizat concomitent cu chimioterapie sau radioterapie pentru a minimiza efectele negative secundare, fără a interfera cu tratamentul.

•           Trifoiul roşu (Trifolium pratense) este alterativ, ceea ce înseamnă că încurajează mijloacele naturale de eliminare ale corpului. Trifoiul roşu este utilizat în prevenirea cancerului datorită efectului său fitoestrogenic, în special în cancerul de sân sau de prostată. Fitoestrogenii sunt estrogeni din plante care nu stimulează creşterea excesivă a celulelor aşa cum fac estrogenii dăunători.

•           Usturoiul (Allium sativum) a demonstrat că poate creşte şi stimula celulele ucigaşe naturale ale sistemului imunitar, ajutând la protejarea organismul împotriva deteriorării celulelor cauzată de inflamarea sau infectarea organismelor.

•           Ceaiul verde (Camellia sinensis) este o altă plantă cu proprietăţi antioxidante, care inhibă deteriorarea ţesutului provocată de radicalii liberi. Catechinele (polifenoli) din ceaiul verde au dovedit proprietăţi anticancerigene şi inhibarea angiogenezei (creşterea vaselor de sânge de la nivelul unei tumori canceroase).

•           Sfecla (Beta vulgaris cicla) creşte rata respiraţiei celulelor canceroase cu până la 350%. Respiraţia crescută duce la scurtarea vieţii celulelor canceroase. Sfecla conţine antociani în pigment. Cercetările ştiinţifice arată că sfecla roşie previne cancerul pulmonar, de ficat şi de piele.

•           Turmericul (Curcuma longa) - oferă suport pentru ficat în debarasarea de toxine şi deşeuri metabolice. Turmericul inhibă angiogeneza (creşterea vaselor de sânge care hrănesc celulele canceroase) şi reduce inflamaţia, care poate duce la iritarea ţesuturilor şi modificări celulare.

•           Gheara pisicii (Uncaria tomentosa) - imunostimulant şi antitumoral pentru multe tipuri de cancer.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au demonstrat că administrarea zilnică a unei pastile cu ulei de peşte poate reduce riscul de cancer al pielii, acizii graşi Omega 3 conţinuţi de acest supliment înjumătăţind efectele negative pe care le au razele ultraviolete asupra sistemului imunitar, informează un studiu. Uleiul de peşte este benefic şi în prevenirea altor maladii, precum bolile cardiovasculare.

Semne care nu trebuie neglijate

•           Keratoza solară se poate transforma în cancer de piele

Keratoza actinică sau keratoza solară este o leziune a pielii cauzată de razele ultraviolete. Aceasta poate progresa până la carcinom scuamos celular. Keratoza este de departe cea mai comună leziune cu potenţial malign a pielii. Asta nu înseamnă însă că toate cazurile conduc la cancer. Însă, dacă apar, este bine să mergeţi la doctor pentru a urma tratamentul corespunzător. Keratoza apare pe zone expuse îndelung la soare, pe cap, gât, mâini, la persoane cu pielea subţire, albă, la persoanele cu părul roşcat şi cu ochii verzi sau albaştri.

           Cancerul de piele poate fi anunţat de către cheilita actinică

Cheilita actinică este o afecţiune precanceroasă care apare de obicei în zona buzei inferioare produsă de expunerea cronică la radiaţiile solare. Pete cu crustă, senzaţia persistentă de buze uscate şi crăparea buzelor sunt simptomele cheilitei actinice. Rar poate apărea umflarea buzelor, pierderea liniei de demarcaţie dintre buze şi piele sau proeminenţa liniilor buzelor. Leziunile pot evolua spre transformare malignă dacă nu sunt tratate.

•           Cornul cutanat poate fi un semn al cancerului de piele

Cornul cutanat este o formaţiune dură, încovoiată sau dreaptă care apare la nivelul pielii. Cornul cutanat este compus din keratina compactată, aceeaşi ca şi în cazul unghiilor. Mărimea şi forma cornului poate varia considerabil, însă cei mai mulţi au doar câţiva milimetri cu striaţii pe suprafaţă, scrie sfatulpărinţilor.ro. Sensibilitatea la baza leziunii este de obicei un semn al prezenţei unui posibil carcinom scuamos. Apare, de obicei, la persoanele cu pielea deschisă la culoare cu o expunere prea mare la soare.

Factori de risc

Expunerea prelungită la soare sau la lumina ultravioletă, factorii de risc cei mai importanţi pentru producerea cancerului de piele, mai ales în timpul copilăriei (din neatenţie), în cadrul meseriilor în care persoanele trebuie să lucreze afară pe soare sau în timpul activitaţilor în aer liber;

- Genetici (mai multe cazuri de cancer de piele în aceeaşi familie);

- Prezenţa nevilor displazici şi a celor pigmentari (aluniţe > 50);

- Expunerea la lumina ultravioletă din saloanele de bronzat este la fel de periculoasă ca expunerea la soare;

- Contactul cu substanţe dăunătoare ca arsenicul (mineri, fermieri) sau hibrocarburile (din smoală şi diverse uleiuri) pot duce la dezvoltarea carcinomului scuamo-celular;

- Istoric de arsuri mai ales în perioada copilăriei;

- Pielea deschisă la culoare, părul blond sau roşcat şi ochii albaştri, persoanele care mai degrabă se ard decât se bronzează la soare;

- Prezenţa pistruilor la nivelul porţiunii superioare a spatelui;

- Sistem imun deprimat;

- Prezenţa aluniţelor de la naştere mai ales dacă acestea sunt foarte mari (mai mult de 2 cm în diametru);

- Tratarea cu raze ultraviolete a psoriazisului sau altor boli dermatologice;

- Istoric personal de tumoră cutanată;

- Prezenţa altor cancere tip leucemie, limfom;

De ajutor!

•           Cartilajul de rechin ajută la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase şi tumorilor.

•           Beta carotenul acţionează ca o armă împotriva cancerului datorită proprietăţilor antioxidante şi rolului său în menţinerea echilibrului imunitar.

•           Siropul Noni obţinut din fructele de Noni este un adevărat ajutor în prevenirea şi tratamentul cancerului.

•           Coenzima Q10 împreună cu alţi antioxidanţi, precum vitaminele A, E şi seleniul, fortifică sistemul imunitar, stimulează metabolismul celular şi fortifică sistemul imunitar.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-30

Mai multe imagini:
SFATURI IMPORTANTE. Cancerul de piele poate fi prevenit
zoom
SFATURI IMPORTANTE. Cancerul de piele poate fi prevenit
zoom
SFATURI IMPORTANTE. Cancerul de piele poate fi prevenit
zoom

SFATURI IMPORTANTE. Cancerul de piele poate fi prevenit
zoom

TAGURI: cancer de piele, prevenit

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

9 TRUCURI. Cum să SLĂBEȘTI în timp ce dormi Acum 15 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

Apa Nova