2019-02-20 19:41


Sfaturi utile pentru a combate mahmureala după petrecerea de Crăciun

 |  17:48
Sfaturi utile pentru a combate mahmureala după petrecerea de Crăciun

Odatăcu apropierea sezonului Sărbătorilor de iarnă, specialiştii britanici înlifestyle şi medicii de la o clinică din comitatul Dorset au alcătuit un ghidpractic ce cuprinde câteva sfaturi utile pentru a combate mahmureala dupăpetrecerea de Crăciun, informează dailymail.co.uk

Una dintre cauzele principale carecontribuie la apariţia mahmurelii este deshidratarea - alcoolul blocheazăsinteza hormonului vasopresin, care ajută organismul să reţină apa la nivelcelular. În plus, acesta este şi motivul pentru care urinaţi mai des atuncicând consumaţi alcool.

1. Evitaţi sucul de portocale - deoareceaciditatea acestuia dăunează stomacului, cafeaua şi băuturile cu cofeină, carenu fac altceva decât să vă deshidrateze şi mai mult.

2. Mâncaţi păsat de ovăz sau pâineintegrală, deoarece aceste alimente ajută organismul să producă o cantitateconstantă de energie de-a lungul mai multor ore şi contribuie la revenirea laun nivel normal a concentraţiei de zahăr din sânge. Bananele eliberează şi eleo cantitate mare de energie.

3. Înainte de a merge la culcare sauînainte de a face o plimbare pe jos, beţi un pahar cu apă în care aţi presărato cantitate mică de Dioralyte (un praf antidiareic) sau un medicament dinaceeaşi gamă. Alcoolul creează o creştere a concentraţiei zahărului din sânge,iar organismul reacţionează sintetizând mai multă insulină. Insulina scadeconcentraţia zahărului din sânge, cauzând în unele cazuri dureri de cap,pierderea echilibrului şi declanşează senzaţia de foame. Medicamentul Dioralytereaduce concentraţiile de zahăr, săruri şi minerale din sânge la un nivelnormal.

4. Anumiţi oameni tânjesc după o prăjealădupă petrecerea de Crăciun, însă grăsimile, atunci când sunt în cantitate mare,pot irita stomacul. Un sandviş cu şuncă ar putea fi util în acest caz, deoarececombină proteinele din şuncă şi glucoza din pâine. Se recomandă să frigeţişunca pe grătar în loc să o prăjiţi, deoarece în acest fel veţi reuşi sămenţineţi cantitatea de ulei consumată la un nivel minim.

5. Luaţi paracetamol pentru a alunga mahmurealaşi starea de indispoziţie. Evitaţi ibuprofenul şi aspirina, care, deşi alungămigrenele, pot cauza greaţă şi indigestie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...