2017-01-24 07:07


Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra

 |  21:48
Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra

Piesele lui WilliamShakespeare vor fi jucate în 38 de limbi străine, printre care şi maori şidialectul mandarin, ca parte a unui extravagant program de teatru pentrucelebrarea Jocurilor Olimpice din 2012, care vor avea loc la Londra.

Toate cele 38de piese ale lui Shakespeare vor fi puse în scenă de câte o companie de teatruîn tot atâtea limbi şi dialecte.

Reprezentaţiile vor avea loc începând cu data de 23 aprilie2012, în celebrul teatru londonez Shakespeare's Globe, o replică fidelă ateatrului din epoca elisabetană, The Globe, unde se jucau piesele dramaturguluiîn timpul vieţii acestuia.

"Este de mult ştiut faptul că Shakespeare, pe lângăfaptul că a devenit un mare dramaturg, constituie şi o limbă universală",a spus Dominic Droomgoole, directorul artistic al teatrului.

Printre spectacole se vor număra "Îmblânzireascorpiei", în limba urdu, "Furtuna", în arabă, "Troilus şiCressida", în maori, şi o montare a piesei "Regele Lear" înlimbi aborigene.

De asemenea, piesele vor fi montate în turcă, greacă,lituaniană şi în dialectul shona din Zimbabwe. Programul include şi oreprezentaţie în limbajul semnelor a piesei "Zadarnicele chinuri aledragostei".

Shakespeare's Globe este localizat pe malul de sud alTamisei, în apropierea locului unde se afla teatrul original, şi este construitîn acelaşi stil, având o scenă în aer liber, un spaţiu cu locuri ieftine la solşi un acoperiş din stuf deasupra galeriilor, unde sunt locuri mai scumpe.

Jocurile Olimpice din 2012 se vor desfăşura la Londra înperioada 27 iulie - 12 august.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image