2017-01-17 04:53

SPECIAL


Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!

Luna ianuarie vine cu reduceri în întreaga lume, însoţite de spectacole incendiare şi cele mai consistente premii. Maşini, bijuterii, blănuri, electronice, toate sunt disponibile în Emirate, iar Europa compensează cu preţuri mici la transport şi cazare pentru şi mai multe cumpărături.

Refugiul shoppaholicilor, visul gurmanzilor, deliciul familiilor şi fantezia copiilor, toate devin realitate la Shopping Dubai Festival. Timp de o lună, între 5 ianuarie şi 5 februarie puteţi face cumpărături şi aveţi parte de senzaţii tari în roller coaster. Retrăiţi veselia din copilărie la evenimentele cu Pokemon, Casper şi Tarzan sau exploraţi Global Village, o reprezentare a culturii din diferite ţări sub un singur acoperiş. Puteţi surprinde ultimele tendinţe la Săptămâna Modei din Dubai sau să vă încercaţi norocul la tragerea la sorţi de la tombolă, unde puteţi câştiga o maşină sau 3 kg de aur pur. În timpul festivalului, 50 de mall-uri sunt animate şi foarte ofertante cu produse electronice, bijuterii, îmbrăcăminte, artă şi artizanat, ceasuri şi parfumuri, la preţuri extrem de reduse, uneori până la 75%. Parade, spectacole de jazz susţinute de către artişti de renume internaţional, acrobaţi, percuţionişti, pietoni pe picioroange dau viaţă festivalului.

Cea mai animată atmosferă o veţi găsi în souk-uri, situate de ambele părţi ale râului Creek, unde negocierea face parte din farmecul vânzării. Souk-ul de aur este cel mai renumit din Dubai - aici, străzile înguste sunt căptuşite cu vitrine strălucitoare, cu brăţări, coliere şi cercei. În souk-ul de mirodenii veţi descoperi o nebunie de culori şi miresme. După shopping, merită să vă relaxaţi în Dolphine Bay, într-un decor tropical luxuriant, unde se află delfini prietenoşi, care interacţionează cu publicul în cele trei lagune special amenajate. O altă atracţie este The Lost Chambers - un labirint de camere şi tunele, o poartă către lumea minunilor oceanului, care evidenţiază importanţa conservării speciilor: 65.000 de animale marine pot fi observate înotând în apele lagunei. Aqua Fantasia oferă unul dintre cele mai mari spectacole acvatice, o combinaţie de fântâni arteziene în culori şi muzică.

Istanbul – bijuterii de colecţie

Încă din perioada Bizanţului, când pieţele exotice luau ochii trecătorilor, Istanbulul era unul dintre cele mai luxoase oraşe. Locul de naştere al Marelui Bazar, pe malul Bosforului şi a Mării Marmara, vă încântă şi vă satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi. La o plimbare pe străduţele în pantă, vocile vânzătorilor răsună prin vitrinele înguste, bogat colorate şi dichisite cu robe de catifea, tafte de piele, lemn încrustat şi bijuterii din aur. Multe dintre accesorii datează din perioada neolitică din Anatolia, o alegere bună în acest caz este magazinul Horasan, ideal pentru cei care adoră atât bijuteriile vechi, cât şi pe cele noi, dar şi pietrele preţioase şi semipreţioase, pe care angajaţii le transformă după placul clientului. În magazinul Beyoglu, totul e trendy, se vând bijuterii hippy create de un grup de tineri designeri locali. În bijuteria lui Timucin din Marele Bazar sunt expuse perle şi ceasuri de epocă. Chiar dacă nu cumpăraţi merită să staţi la poveşti şi la o cană de ceai cu aromă de măr în compania lui Timucin, bun vorbitor de engleză şi mereu ospitalier.

Tips-uri pentru shoppaholici

Nu rataţi Piaţa Condimentelor din Istanbul, o încântare pentru simţuri. Mirosul de şofran, ghimbir şi ardei vă ademeneşte spre sacii cu ierburi şi condimente în toate culorile. Veţi ceda ispitei în faţa fisticului cu miere şi nu vă puteţi abţine de la „turkish delight” (rahatul turcesc cu alune, nuci şi migdale). Măslinele, ardeii umpluţi şi murăturile sunt vândute pe post de gustări pentru a vă da forţă la cumpărături.  Dacă doriţi să evitaţi aglomeraţia şi negocierea din Marele Bazar, deveniţi oaspetele hotelului Best Western President, care are un magazin de cadouri într-un colţ liniştit al lobby-ului. Veţi găsi aici perle, genţi, covoare turceşti, cărţi poştale cu frumoasele dansatoare din buric.

Viena – fashion sau ştrudel cu mere?

Kärntner Strasse este una dintre cele mai populare străzi de shopping din Viena. Veţi găsi aici magazine luxoase de o mare varietate (de la bijuterii şi ceasuri, la cărţi, muzică şi modă), precum şi buticuri cu suveniruri, restaurante şi cafenele. Tot aici este templul de cumpărături de lux Palais Kohlmarkt, cu haine marca Dolce&Gabbana, Tiffany&Co, Motor Diesel şi Bulgari. Mariahilfer Strasse are de toate, de la mici magazine vintage şi magazine cu haine specifice Austriei, la outlet-uri de electronice şi restaurante unde puteţi lua o masă gustoasă în stil catering, la preţuri pentru toate buzunarele. Alte variante de shopping sunt outlet-urile de la periferia Vienei - Complexul Parndorf unde reducerile variază între 30% şi 70% şi SCS (Shopping City Sud). Există, de asemenea, numeroase temple gastronomice, cum ar fi Julius Meinl am Graben (cu toate delicatesele lumii, de la foie gras, brânzeturi de toate felurile, vinuri şi ciocolată), restaurantul Sacher (renumit pentru prăjitura cu acelaşi nume cu un strat subţire de gem de caise şi glazură de ciocolată) şi Demel (unde găsiţi cel mai bun ştrudel cu mere şi figurine de ciocolată, zahăr sau marţipan). Ca suvenir merită să luaţi celebrele păpuşi din porţelan, decoraţiuni sau bijuterii cu cristale Swarovski.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05

Mai multe imagini:
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom

Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom

Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom
Shopping de senzaţie în marile metropole. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: shopping, metropole, dubai, instanbul, vienaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image