2017-01-20 01:36

SPECIAL


Skylon, superavionul care a pensionat naveta Discovery

 |  18:39
Skylon, superavionul care a pensionat naveta Discovery
Oamenii de ştiinţă auîn proiect un avion spaţial, care să îmbine transportul aerian clasic cu pe celspaţial. Realizarea lui va dura însă cel puţin un deceniu, iar costurile suntestimate la 10 miliarde de dolari.

Avionulse va numi Skylon şi va fi o navă nepilotată şi reutilizabilă. Ingineriibritanici declară ca transportul în spaţiu va deveni mult mai facil şi maiieftin dacă această navă va depăşi faza de proiect.

Revoluţionarulaparat de zbor, proiectat de firma britanică Reaction Engines, nu ­esteprevăzut cu motoare externe convenţionale. Skylon va putea însă să zboare cu oviteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, utilizând două motoareinterne ce absorb hidrogenul şi oxigenul din atmosferă pentru a trimite,practic, aparatul de zbor, la o înălţime de 29 de kilometri, pe orbitainferioară a Pământului.Noua navă ar trebui să aibă un motor de rachetă alimentat cu hidrogen, dardecolarea ar urma să se facă diferit de cea a navetelor spaţiale clasice şimult mai apropiat de ceea ce se întâmplă în transportul aerian convenţional.

Skylonva avea 90 de metri lungime şi va putea transporta circa 12 tone, astfel că vaputea avea la bord sateliţi, marfă şi pasageri. Cercetătorii britanici segândesc deja să îl utilizeze pentru misiuni pe Lună şi pe Marte.

Costurileacestui proiect depăşesc 10 miliarde de dolari, dar 80% dintre acestea suntasigurate de mediul privat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image