2019-02-15 23:22


Soneria care păcăleşte hoţii. Un băiat de 13 ani va câştiga un sfert de milion de lire sterline pentru inventarea sistemului

 |  17:01
Soneria care păcăleşte hoţii. Un băiat de 13 ani va câştiga un sfert de milion de lire sterline pentru inventarea sistemului

Un şcolar britanic,în vârstă de 13 ani, este pe cale de a câştiga 250.000 de lire sterline pentruinventarea unei sonerii speciale care păcăleşte hoţii, făcându-i pe aceştia săcreadă că este cineva acasă, într-o proprietate goală.

SmartBell, soneria proiectată de Laurence Tura, intră în legătură telefonică,princalculator, cu proprietarul, când acesta nu este acasă, permiţându-isă vorbească cu cine se află în faţa uşii ca şi când ar fi dincolo de uşă,potrivitDaily Mail online.

Dispozitivulproduce chiar şi o anumită cantitate de zgomot de fond, pentru a da impresiaoaspeţilor neaşteptaţi că vorbesc cu cineva din interior printr-un sisteminterfon.

Invenţia,care utilizează o cartelă SIM, folosită şi în tehnologia telefoanelor mobile,ar permite, de asemenea, proprietarilor să dea instrucţiuni şoferilor careefectuează livrări la ei acasă.

LaurenceTura a vândut deja 20.000 de unităţi gigantului în telecomunicaţii CommtelInnovateşi finalizează oafacerecu o a doua companie pentruîncă 25.000 de unităţi.

Atuncicând acordul va fi semnat, băiatul va fi mai bogat cu 250.000 de lire sterline(280.634 deeuro). Adolescentul a declarat că la început a conceput ideeadeoarece mama sa se săturase de drumurile la poştă pentru a ridica coletelecare soseau când nu era nimeni acasă. "Când am început să dezvolt SmartBell, am realizat însă că ar putea fi foarte util pentru descurajareahoţilor", a delcarat tânărul.

"Ceimai mulţi hoţi întâi sună la uşă pentru a verifica dacă este cineva acasă, darSmart Bell este modalitatea perfectă pentru a contracara acest lucru. Dacăsunteţi plecaţi şi un hoţ vine la uşă şi sună, după zece secunde soneria se vacupla la telefonul mobil şi veţi fi în stare să intraţi în legătură directă cucel din faţa uşii", explică tânărul Laurence.

"Existăchiar şi un oarecare zgomot de fond, pentru a suna ca un interfon, iar hoţul nuîşi va da seama că de fapt nu e nimeni în interiorul casei", a adăugatadolescentul.

Laurencea avut ideea pentru Smart Bell la un concurs şcolar de invenţii, cu care acâştigat o bursă de participare la Trinity School din Croydon, din sudulLondrei, însă nu a putut intra în competiţie deoarece nu avea un prototip.

Cuajutorul părinţilor, Laurence a reuşit în cele din urmă să realizeze dupăplanurile sale un prototip real.

Lamai puţin de 12 luni de la realizarea prototipului, compania Commtel Innovatese pregăteşte de lansarea produsului Smart Bell care va costa 40 de liresterline (45 de euro).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...